dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Biden verrast Kiev en anderen

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op invoering mondiale minimumbela...

Suriname zet stappen in de richting van de invoering van de mondiale minimumbelasting op winsten van grote multinationale ondernemingen. In dit kader organiseerden de Belastingdienst Surinam...

Joe Biden, de Amerikaanse president heeft maandag de Oekraïnse hoofdstad Kiev bezocht om zijn ambtgenoot Volodimir Zelenski te ontmoeten. Het is zijn eerste bezoek aan het land dat vrijdag aanstaande een jaar in oorlog is met Rusland. Het plan is bewust geheimgehouden, om de veiligheid van de president te garanderen. Een paar uur voor vertrek werd Moskou(als waarschuwing), op de hoogte gebracht van het bezoek.

Hiermee toont Biden, hoe hij naar de situatie kijkt. Duidelijk is hiermee ook een signaal gegeven aan Poetin. De president was in gezelschap van een klein team.

Niet alleen Kiev was verrast. Ook binnen en buiten Amerika heeft men verbaasd gereageerd. De Republikeinen zijn zeer kritisch over het bezoek van de president aan het oorlogsgebied. Sommige Republikeinen hebben sympathie voor Rusland. Het blijft een gevaarlijke stap. Tijdens het bezoek van Biden ging een luchtalarm af, omdat toch een Russisch luchtverdedigingstoestel opsteeg in Belarus

“De Amerikanen staan achter jullie”, woorden van Biden in Kiev tijdens zijn historisch bezoek. Hij wilde dit benadrukken voor de grote toespraak van Poetin vrijdag aanstaande in Rusland. PR-technisch is het gunstig voor het Witte huis om te benadrukken dat Amerika aan de kant van Oekraïne staat. Ook was deze stap belangrijk in verband met de Verenigde Staten Presidents Day, een nationale feestdag die in het teken staat van de rol van de president in de Amerikaanse geschiedenis.

Onderstussen levert Amerika steeds zwaardere wapens aan Oekraïne, terwijl steeds minder Amerikanen dat ondersteunen.

Bron foto: RTLnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBiden verrast Kiev en anderen