donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
4.3
(3)

BIBIZ krijgt te maken met Vervalste inreisververgunningen

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is vanaf maart 2020, bij de sluiting van het luchtruim, als gevolg van de COVID-19-pandemie, belast  met het verlenen van toestemming voor repatriatie van Surinamers en overige ingezetenen die zich in het buitenland bevinden. Recent blijken er vervalste inreis-toestemmingen uitgegeven, die ook nog tegen betaling zijn uitgegeven aan potentiële passagiers en voor  ongerief zorgen bij de vliegmaatschappijen, de passagiers die rechtmatig een toestemming hebben gehad en bij het ministerie en zijn medewerkers. Het ministerie doet een beroep op ern ieder om niet mee te werken hieraan.

Het ministerie laat de gemeenschap weten dat de grenzen gesloten zijn en dat op basis van de huidige COVID-19-maatregelen, ter voorkoming van verdere verspreiding van COVID-19 in Suriname, een in- of uitreistoestemming slechts gegeven wordt door Consulaire Zaken van het Ministerie van BIBIS.

Reistoestemmingen worden kosteloos verstrekt aan personen die vallen onder de volgende uitzonderingscategorieën, te weten: Personen die urgente medische behandeling behoeven  waarbij een verklaring van de medische specialist, met een afspraakperiode, en kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk, Eerstegraads- en tweedegraads-familie van een overleden familielid. Een overlijdensakte, een bewijs waaruit deze familierelatie met de overledene blijkt en een kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk, Eerstegraads- en tweedegraads-familie van een ernstig zieke familielid. Een verklaring van de medisch specialist, een bewijs waaruit deze familierelatie met de zieke persoon blijkt en een kopie van het paspoort zijn hierbij noodzakelijk, Essentiële beroepsgroepen: Expats, diplomaten, overheidsfunctionarissen, medici en zorgpersoneel.

De urgentie voor het afreizen zal aangetoond moeten worden. Alleen personen aan wie een reistoestemming is verleend en de relevan te documenten hebben zullen door het ministerie van BIBIS, op de passagierslijst van de desbetreffende vliegmaatschappij worden geplaatst, rekening houdend met het aantal beschikbare plaatsen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBIBIZ krijgt te maken met Vervalste inreisververgunningen