zondag 22 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

BIBIS-minister blikt tevreden terug op overlegmoment Bolsonaro

lees ook ...

Prijzen thee, zonnebloemolie en babyvoeding teruggedraaid

Winkeliers die thee, zonnebloemolie en thee verkochten buiten de vastgestelde prijzen hebben onder het toeziend oog van personeel van de Economische Controle Dienst (ECD) de prijzen moeten terugdraaie...

Het meest recente bilateraal overleg tussen de staatshoofden van Suriname en Brazilië is goed verlopen, beweert minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). “We hebben hele goede discussie gehad. Ook met de Guyanese president”, zegt de bewindsman.

President Jair Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië is op vrijdag eerder dan gepland teruggekeerd naar zijn land. “Onder iets droevige omstandigheden, wegens het overlijden van zijn moeder de afgelopen nacht”, laat de BIBIS-minister optekenen. Olinda Bonturi Bolsonaro, de moeder van het Braziliaanse staatshoofd, heeft op 94-jarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. President Bolsonaro arriveerde donderdag in Suriname voor een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi en president Mohamed Irfaan Ali van Guyana.

Minister Ramdin zegt dat er vanaf de aankomst van het Braziliaanse staatshoofd goede inhoudelijke en substantiële gesprekken zijn gevoerd. Er zijn afspraken gemaakt om verder te gaan met de samenwerking en uitbreiding hiervan. Verder is er gesproken over investeringen en het bedrijfsleven. “Met name in de olie- en gasindustrie zijn er veel mogelijkheden. Wij kijken terug op een organisatorisch goed verlopen bezoek”, zegt de BIBIS-topman.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBIBIS-minister blikt tevreden terug op overlegmoment Bolsonaro