zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

BGVS krijgt PPE donatie van Canada

lees ook ...

Traditionele compost training voor LVV voorlichters

Gisteren 03 december vond op de citruskwekerij te Tamansari de certificaatuitreiking plaats aan de cursisten die hadden deelgenomen aan de composteringstechnieken van het traditionele eindproduct: com...

Canada heeft woensdag voor de tweede keer een donatie geschonken aan Suriname. Het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) kreeg op die dag  300.000 stuks medische handschoenen en 18.000 stuks chirurgische schorten. De Personal Protective Equipment (PPE) is  een ander schenking  van de Canadese overheid dit jaar. PAHO heeft assistentie verleend bij de aanschaf en aanleveren van de materialen.

De middelen zullen gebruikt worden door de eerstelijns-gezondheidswerkers van  deze derde golf Covid-19 pandemie. Canada had beloofd om Suriname te blijven ondersteunen in deze strijd. Eerder, in april van dit jaar kreeg het ministerie van Volksgezondheid  medische beschermingsmiddelen gedoneerd ten behoeve van bejaardentehuizen, geeft  de PAHO/WHO aan.

De PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname, Karen Lewis-Bell, gaf aan dat met de verhoogde overdracht van besmettingen, op dit moment meer dan 250 per dag, deze PPE (handschoenen en schorten) erg nuttig zullen zijn voor de bescherming van  gezondheidswerkers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBGVS krijgt PPE donatie van Canada