donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
2.3
(3)

Bezuinigingsbeleid regering en niet traditionele inkomsten

lees ook ...

Voorbereidingen verkiezingen 2025 in volle gang: werkgroepen...

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de organisatie van de verkiezingen die in mei 2025 zullen plaatsvinden. Om deze organisatie in goede bane...

Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement wordt steeds meer de nadruk gelegd op niet traditionele inkomsten, alsook voorstellen om te bezuinigen. De president wil daadwerkelijk  bezuinigen op dienstreizen. Ook parastatale bedrijven kunnen een bijdrage leveren. Het kabinet van de president werkt de voorstellen op dit gebied uit, om gepresenteerd te worden tijdens de volgende vergadering.

“In plaats van de belastingen bij de loontrekkers te innen, wordt gekeken naar de niet traditionele gebieden waar het gehaald kan worden. Haal het geld waar het gehaald moet worden. Dat moet voldoende inkomsten geven aan de bevolking van Suriname en dat de bedrijven hun bedrijvigheid op een normale wijze kunnen doen zonder het gevoel te hebben dat ze worden overbelast”,” aldus minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning.

Behalve de bezuiniging bij de overheid zal er ook onderzocht worden waar er onnodig ontheffingen worden gegeven op de handel in luxegoederen, alsook het aanpassen van grondtarieven en overvliegtarieven.

Raghoebarsing benadrukt dat de regering de goedgekeurde maatregelen moet uitvoeren, zonder dat de bevolking wordt gefrustreerd. Dit is ook in het parlement geadviseerd.

Bron foto: Suriname Nieuws Centrale

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezuinigingsbeleid regering en niet traditionele inkomsten