Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingsaanpak Van Dijk-Silos lijkt te werken

Geplaatst

op

In de afgelopen maanden is Minister van Justitie en Politie (Juspol), van Dijk-Silos, druk bezig geweest met bezuinigen op het ministerie. Zo melden wij afgelopen week dat Van Dijk-Silos fraude met overwerkuren op het ministerie heeft aangepakt en heeft zij jl 250 dienstlijnen laten afsluiten.

Het crisisbeleid van Van Dijk-Silos heeft ervoor gezorgd dat JUSPOL vanaf 1 januari tot en met augustus dit jaar SRD 84.936.000 heeft bezuinigd. Hiervan is 51.756.000 bezuinigd op de personeelskosten en 33.180.000 aan materiële kosten. De minister is er van bewust dat deze bezuinigingen niet altijd in dank worden afgenomen, maar in een crisistijd moet nu eenmaal een crisisbeleid worden gevoerd, aldus Van Dijk-Silos.

De bezuinigen zijn nu ook te merken bij het gebruik van dienstvoertuigen en het brandstof gebruik. Nu gebruiken nog maar 10 personen op het hoofdkantoor van het ministerie een dienstvoertuig, los van de rechtelijke macht. Ook het benzineverbruik is drastisch gereduceerd. Niet operationele diensten kunnen nu nog maar tot 30 liter per week tanken op kosten van het ministerie. De dienstauto’s mogen niet meer voor privédoeleinden worden gebruikt.

Naast het reduceren van het gebruik van dienstvoertuigen en benzine kosten heeft Van Dijk-Silos een tankkaart geïntroduceerd bij de Korps Politie Suriname waarmee beter inzicht kan worden gegeven in de kosten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |