Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingsaanpak Van Dijk-Silos lijkt te werken

Geplaatst

op

In de afgelopen maanden is Minister van Justitie en Politie (Juspol), van Dijk-Silos, druk bezig geweest met bezuinigen op het ministerie. Zo melden wij afgelopen week dat Van Dijk-Silos fraude met overwerkuren op het ministerie heeft aangepakt en heeft zij jl 250 dienstlijnen laten afsluiten.

Het crisisbeleid van Van Dijk-Silos heeft ervoor gezorgd dat JUSPOL vanaf 1 januari tot en met augustus dit jaar SRD 84.936.000 heeft bezuinigd. Hiervan is 51.756.000 bezuinigd op de personeelskosten en 33.180.000 aan materiële kosten. De minister is er van bewust dat deze bezuinigingen niet altijd in dank worden afgenomen, maar in een crisistijd moet nu eenmaal een crisisbeleid worden gevoerd, aldus Van Dijk-Silos.

De bezuinigen zijn nu ook te merken bij het gebruik van dienstvoertuigen en het brandstof gebruik. Nu gebruiken nog maar 10 personen op het hoofdkantoor van het ministerie een dienstvoertuig, los van de rechtelijke macht. Ook het benzineverbruik is drastisch gereduceerd. Niet operationele diensten kunnen nu nog maar tot 30 liter per week tanken op kosten van het ministerie. De dienstauto’s mogen niet meer voor privédoeleinden worden gebruikt.

Naast het reduceren van het gebruik van dienstvoertuigen en benzine kosten heeft Van Dijk-Silos een tankkaart geïntroduceerd bij de Korps Politie Suriname waarmee beter inzicht kan worden gegeven in de kosten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |