Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingsaanpak Van Dijk-Silos lijkt te werken

Geplaatst

op

door

In de afgelopen maanden is Minister van Justitie en Politie (Juspol), van Dijk-Silos, druk bezig geweest met bezuinigen op het ministerie. Zo melden wij afgelopen week dat Van Dijk-Silos fraude met overwerkuren op het ministerie heeft aangepakt en heeft zij jl 250 dienstlijnen laten afsluiten.

Het crisisbeleid van Van Dijk-Silos heeft ervoor gezorgd dat JUSPOL vanaf 1 januari tot en met augustus dit jaar SRD 84.936.000 heeft bezuinigd. Hiervan is 51.756.000 bezuinigd op de personeelskosten en 33.180.000 aan materiële kosten. De minister is er van bewust dat deze bezuinigingen niet altijd in dank worden afgenomen, maar in een crisistijd moet nu eenmaal een crisisbeleid worden gevoerd, aldus Van Dijk-Silos.

De bezuinigen zijn nu ook te merken bij het gebruik van dienstvoertuigen en het brandstof gebruik. Nu gebruiken nog maar 10 personen op het hoofdkantoor van het ministerie een dienstvoertuig, los van de rechtelijke macht. Ook het benzineverbruik is drastisch gereduceerd. Niet operationele diensten kunnen nu nog maar tot 30 liter per week tanken op kosten van het ministerie. De dienstauto’s mogen niet meer voor privédoeleinden worden gebruikt.

Naast het reduceren van het gebruik van dienstvoertuigen en benzine kosten heeft Van Dijk-Silos een tankkaart geïntroduceerd bij de Korps Politie Suriname waarmee beter inzicht kan worden gegeven in de kosten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen