Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingen JUSPOL beginnen tol te eisen

Geplaatst

op

door

In de afgelopen maanden zijn er flinke bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd bij het ministerie van Justitie en Politie, bij de Korps Politie Suriname begint dit nu zijn tol te eisen.

Het Korps Politie Suriname kampt momenteel met een benzine te kort. Enkele politiebureaus kunnen bij ernstige meldingen niet meer uitrukken omdat zij geen benzine meer hebben voor hun voertuigen. Gisteren kwam ook een politieauto op weg naar een oproep zonder benzine te staan.

Het benzine tekort komt door de bezuinigingsmaatregelen die minister Van-Dijk silos heeft ingevoerd om politiekorpsen te beperken op het gebruik van brandstof . Dit is volgens ex politiecommissaris Krishna Hussainali-Moethoera onaanvaardbaar. Zij vindt dat dat de verantwoordelijke leiders moeten beseffen dat juist in een tijd waarbij er sprake is van veelvuldige criminaliteit het niet kan dat er word bezuinigd op benzine waardoor de politie haar werk niet meer kan doen.

Burgers klagen momenteel al om de lange wachttijden voordat de politie arriveert na een oproep. Dit komt omdat er eerder al is bezuinigd op het aantal politie voertuigen en nu staan sommige voertuigen ook nog eens stil omdat er geen benzine is. Het lijkt erop dat de verantwoordelijken geen overzicht hebben van de huidige problemen en dit niet weten te managen, aldus Krishna Hussainali-Moethoera.

Volgens haar zouden met alle spoed de bezuinigingsmaatregelen op benzine en voertuigen moeten worden herzien, zodat de politie haar werk kunnen blijven doen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen