Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingen JUSPOL beginnen tol te eisen

Geplaatst

op

In de afgelopen maanden zijn er flinke bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd bij het ministerie van Justitie en Politie, bij de Korps Politie Suriname begint dit nu zijn tol te eisen.

Het Korps Politie Suriname kampt momenteel met een benzine te kort. Enkele politiebureaus kunnen bij ernstige meldingen niet meer uitrukken omdat zij geen benzine meer hebben voor hun voertuigen. Gisteren kwam ook een politieauto op weg naar een oproep zonder benzine te staan.

Het benzine tekort komt door de bezuinigingsmaatregelen die minister Van-Dijk silos heeft ingevoerd om politiekorpsen te beperken op het gebruik van brandstof . Dit is volgens ex politiecommissaris Krishna Hussainali-Moethoera onaanvaardbaar. Zij vindt dat dat de verantwoordelijke leiders moeten beseffen dat juist in een tijd waarbij er sprake is van veelvuldige criminaliteit het niet kan dat er word bezuinigd op benzine waardoor de politie haar werk niet meer kan doen.

Burgers klagen momenteel al om de lange wachttijden voordat de politie arriveert na een oproep. Dit komt omdat er eerder al is bezuinigd op het aantal politie voertuigen en nu staan sommige voertuigen ook nog eens stil omdat er geen benzine is. Het lijkt erop dat de verantwoordelijken geen overzicht hebben van de huidige problemen en dit niet weten te managen, aldus Krishna Hussainali-Moethoera.

Volgens haar zouden met alle spoed de bezuinigingsmaatregelen op benzine en voertuigen moeten worden herzien, zodat de politie haar werk kunnen blijven doen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |