Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuinigingen JUSPOL beginnen tol te eisen

Geplaatst

op

In de afgelopen maanden zijn er flinke bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd bij het ministerie van Justitie en Politie, bij de Korps Politie Suriname begint dit nu zijn tol te eisen.

Het Korps Politie Suriname kampt momenteel met een benzine te kort. Enkele politiebureaus kunnen bij ernstige meldingen niet meer uitrukken omdat zij geen benzine meer hebben voor hun voertuigen. Gisteren kwam ook een politieauto op weg naar een oproep zonder benzine te staan.

Het benzine tekort komt door de bezuinigingsmaatregelen die minister Van-Dijk silos heeft ingevoerd om politiekorpsen te beperken op het gebruik van brandstof . Dit is volgens ex politiecommissaris Krishna Hussainali-Moethoera onaanvaardbaar. Zij vindt dat dat de verantwoordelijke leiders moeten beseffen dat juist in een tijd waarbij er sprake is van veelvuldige criminaliteit het niet kan dat er word bezuinigd op benzine waardoor de politie haar werk niet meer kan doen.

Burgers klagen momenteel al om de lange wachttijden voordat de politie arriveert na een oproep. Dit komt omdat er eerder al is bezuinigd op het aantal politie voertuigen en nu staan sommige voertuigen ook nog eens stil omdat er geen benzine is. Het lijkt erop dat de verantwoordelijken geen overzicht hebben van de huidige problemen en dit niet weten te managen, aldus Krishna Hussainali-Moethoera.

Volgens haar zouden met alle spoed de bezuinigingsmaatregelen op benzine en voertuigen moeten worden herzien, zodat de politie haar werk kunnen blijven doen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |