Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezuiniging Ministerie van Openbare Werken treft ambtsdragers

Geplaatst

op

Srd

Een nieuwe bezuinigingsmaatregel die de nieuwe regering van Suriname doorvoert, betreft het stopzetten van het verlenen van gratis voorzieningen door het Ministerie van Openbare Werken(OW) aan huidige en gewezen ambtsdragers.

Deze groep zal in het vervolg zelf moeten opdraaien voor de onderhoudskosten van onder andere hun percelen. Voor de President en Vice-President, de gewezen Presidenten en Vice-Presidenten, en de Voorzitter en Ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) zal het onderhoud wel gratis geschieden.

Het Ministerie van Openbare Werken komt nauwelijks toe aan het onderhoud van wegen, bruggen, pleinen, kanalen en scholen en krijgt door het afschaffen van het onderhoud van prive tereinen financiële ruimte  om de PubliekeWerken ter hand te nemen.

De minister heeft een brief gestuurd naar alle personen die recht hadden op deze voorzieningen om hen op de hoogte te stellen van deze bezuinigings maatregel en vraagt hen begrip hiervoor, omdat het land zich in een crisis bevindt. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
donderdag 3 september 2020 00:59

Laat ook de wanordelijke toestanden in het land, die door handelaren worden veroorzaakt, aangepakt worden. Overal ligt rommel, met name in de directe omgeving van supermarkten. Geef ook het politiebureau aan de Nieuwe Haven een opknapbeurt, want het aanblik van dit sterk verwaarloosde gebouw doet eerder denken aan een oude berghok. Hedenochtend nog moest ik er wezen. Ik schaamde mij.Advertentie

Suriname

Vp Brunswijk: “Greenheart zal vonnis uitvoeren”

Geplaatst

op

Medewerkers Greenheart Group Doen Een Beroep Op De Regering, Want Ze Willen Hun Achterstallig Geld. Foto Directoraat Volkscommunicatie

Greenheart Group zal het door de rechter uitgesproken vonnis moeten uitvoeren. Dit zei vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gisteren bij het in ontvangst nemen van een petitie. Het houtbedrijf heeft de lonen van 22 medewerkers, ondanks het vonnis van de rechter, niet uitbetaald. De arbeiders moeten geld ontvangen vanaf het moment dat zij buiten functie zijn gesteld. De vp benadrukte dat het buitenlandse bedrijf zich ook dient te houden aan het Surinaams rechtssysteem.

De 22 medewerkers die op basis van arbeidsovereenkomst in dienst zijn van het bedrijf, hebben het verzoek gedaan bij de leiding voor adequate zuurstof/stofmaskers voor het uitoefenen van hun werkzaamheden. Deze maskers zijn nodig vanwege de grote hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het snijden en vervoeren van hout en houtproducten.

Echter heeft het bedrijf dit verzoek afgewezen en als reactie hierop eerst een eenzijdige arbeidsovereenkomst opgesteld, waarbij de werknemers verplicht werden gesteld zich binnen 48 uur op het werk te begeven. De arbeiders hebben vanwege het gevaar voor de gezondheid besloten niet te verschijnen, waarna door het bedrijf aan deze 22 werknemers ontslag werd aangezegd.

De Greenheart Group Werknemers Organisatie heeft een zaak aanhangig gemaakt en werd door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de uitspraak van de rechter moet het bedrijf aan de medewerkers de achterstallige lonen uitbetalen. Omdat het bedrijf hier geen werking van maakt heeft de bond besloten hulp te zoeken bij de regering.

De vp heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en beloofd om op korte termijn samen met de regering te werken aan een oplossing voor deze kwestie, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen