maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Bezorgdheid om “lichaamsverzorgingsinstituten”

lees ook ...

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers...

Een maand geleden liet een Haïtiaanse diplomaat het leven, nadat zij een zogenoemde vitamine booster drip toegediend had gekregen in een(onbevoegde) wellness kliniek. De Beroepsvereniging voor werkers binnen de verzorgende gezondheidszorg (BWV) die jaren ” de steeds toenemende wildgroei” onder de aandacht van de samenleving en de verantwoordelijke autoriteiten bracht wil maatregelen.

BMW schrijft het heengaan van de vrouw toe aan “dienstverlening door onbevoegden aan derden in onder meer de perimedische sector”. Het is nu de hoogste tijd dat de BWV en de verantwoordelijke ministeries maatregelen treffen om de wildgroei acuut een halt toe te roepen om zodoende de samenleving te beschermen tegen onbevoegde dienstverleners”, aldus de BWV woensdag jongstleden in een persbericht.

Gesprekken gevoerd met de ministeries van Volksgezondheid, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Onderwijs Wetenschappen en Cultuur mochten toen niet baten. Het verlies van een mensenleven dwingt partijen weer aan tafel te gaan in de hoop dat er regelgeving komt. Ook voelt de beroepsvereniging zich geroepen om waar nodig gepaste maatregelen te treffen.

Volksgezondheid erkend dat de zogenaamde wellness klinieken, die allerhande esthetiek en welzijn behandelingen aanbieden als paddenstoelen uit de grond komen. Het ministerie zou op 8 maart een diepgaand onderzoek instellen naar het overlijden van de 35-jarige Haïtiaanse. Ook zouden de klinieken worden gesloten.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezorgdheid om "lichaamsverzorgingsinstituten"