Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bezorgde Surinaamse werknemers dienen petitie in bij vicepresident Brunswijk

Geplaatst

op

Bezorgde Werknemers Bij Vp. Foto Cds

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft een petitie ontvangen van bezorgde werknemers, die door de vorige regering in dienst zijn genomen. Ze hebben nog geen loon ontvangen, terwijl ze al maanden in dienst zijn genomen. Edwin Irion heeft namens de groep uit het district Commewijne de protestbrief ingediend. De vp heeft aangegeven begrip te hebben voor de noden van de petitionarissen.

Volgens Brunswijk kent de regering haar verantwoordelijkheden. De petitionarissen vroegen de vp om te bemiddelen in de ontstane situatie. In de petitie geven zij verder aan, dat zij momenteel geen zekerheid hebben met betrekking tot hun rechtspositie en worden ze met ontslag bedreigd. Verder is door de vertegenwoordigers aangegeven, dat ze het door de COVID-19-situatie nog moeilijker hebben om het hoofd boven water te kunnen houden.

Deze kwestie wordt over de gehele linie onderzocht. Op 31 juli is speciaal hiervoor de presidentiële commissie “Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden,” geïnstalleerd. Deze commissie heeft als taak het adviseren van de president met betrekking tot het gezond maken van het landsdienarenapparaat. Hieronder vallen ook de vele indiensttredingen en benoemingen van de afgelopen periode.

“De werknemers moeten zich ervan bewust zijn, dat de regering pas in staat is werknemers in dienst te nemen of aan te houden, indien de staatsbegroting dat toelaat. De regering is momenteel bezig om te kijken naar de vele gevallen van werknemers, die recent in dienst zijn genomen en hoe deze zaak af te handelen,” aldus de vp.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rutje
zaterdag 12 september 2020 18:05

Ontslag je kan niet meer uitgeven dan dat je verdiend. Suriname heeft teveel ambtenaren. Dubbel werk. Onnodig werk verzinnen zich werk. Zeven even werk. Spook ambtenaren. Stop ermee.

Zwartje
zaterdag 12 september 2020 18:58

Gewoon allemaal ontslaan. Laten ze gaan schoonmaken. Heeft het land ook nodig.

Rama
zondag 13 september 2020 00:45

Laten ze maar bij bouta gaan janken.
Feit is dat de regering een situatie heeft overgenomen waarbij de overheidsuitgaven veel groter zijn dan de inkomsten, er geen reserves meer zijn en er ook niet al teveel leenruimte meer is.
Moni no de fu pai ala lanti mang. Willen of niet maar er moet dus keihard gesaneerd worden om de Surinaamse economie gezond te maken. Met de tje poti mentaliteit gaat SU het niet redden.

Suriname 1
zondag 13 september 2020 11:14

Makkelijk praten vanuit Nederland. @zwartje. Kan aan je naam zien dat je in Nederland woont en zeker een witte racistische man die leuk wil doen op een Surinaamse forum.

Kees
zondag 13 september 2020 11:35

Er moet een nieuwe stad komen. Paramaribo is te druk vies en niet goed gebouwd. Laten de mensen gaan werken in de nieuwe stad en nieuwe investeerders zoeken. Hotels huizen enz verkoop grond aan Nederlanders laten ze bedrijven komen opzetten. Minimaal 100.000 meebrengen naar Suriname . Bouw Suriname op met lokale mensen en investeerdersAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen