dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bezoek van Arubaanse vicepremier versterkt bilaterale samenwerking

lees ook ...

President Santokhi blikt tevreden terug op werkbezoek aan VN...

President Chandrikapersad Santokhi, die van 19 tot en met 22 september de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft bijgewoond, kijkt tevreden terug op een vruchtbaar werkbezoek....

Aruba en Suriname tonen bereidheid om de bilaterale samenwerking tussen de twee landen verder te versterken. Vicepremier Ursell Arends vertegenwoordigde premier Evelyn Wever-Croes van Aruba tijdens de viering van 160 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname, waarbij gesprekken werden gevoerd ter versteviging van de samenwerking. Tijdens zijn bezoek had Arends ontmoetingen met president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme.

Arends, tevens minister van Integriteit, Transport, Natuur en Ouderenzorg, sprak met zijn Surinaamse ambtsgenoot over samenwerking op het gebied van luchtvaart. Het doel is om de luchtverbinding tussen Paramaribo en Aruba te verbeteren en ook de interesse van luchtvaartmaatschappijen in het bedienen van de Antillen en Miami te vergroten.

Minister Jubithana benadrukte dat naast luchtvaart ook het transport van fruit en groenten een belangrijk onderwerp is in de samenwerking, gezien de grote vraag naar deze producten op Aruba. Arends ziet ook mogelijkheden voor samenwerking met Suriname in de agrarische sector en zal binnenkort bilaterale gesprekken voeren met minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De Arubaanse vicepremier ziet aanzienlijke mogelijkheden voor samenwerking en gelooft dat de private sector kan profiteren als de regeringen een faciliterende rol spelen. Minister Jubithana legde uit dat luchtvaartovereenkomsten niet alleen de reismogelijkheden verbeteren, maar ook bijdragen aan economische groei en ontwikkeling van beide landen.

Hij benadrukte dat Suriname kan leren van Aruba, dat een groter aantal dagelijkse vluchten heeft en werkt aan effectieve standaarden in de luchtvaartsector. Aruba is bereid kennis uit te wisselen, ook op het gebied van toerisme.

Beide bewindslieden erkennen de gedeelde geschiedenis van de landen en benadrukken het belang van verdere samenwerking om hun gemeenschappen te ontwikkelen. Minister Jubithana ziet ook een groeiende culturele verbinding tussen Suriname en Aruba, terwijl Arends wijst op de aanwezigheid van elkaars bevolking in beide landen.

De gesprekken over samenwerking tussen Aruba, Suriname en Curaçao begonnen al in mei, en Aruba staat open voor zakelijke kansen. De vicepremier concludeerde dat er veel mogelijkheden en kansen zijn, en dat Aruba dezelfde boodschap van Suriname heeft ontvangen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezoek van Arubaanse vicepremier versterkt bilaterale samenwerking