dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4.7
(3)

Bezoek Surinaamse regeringsdelegatie aan Nederland is verantwoord

lees ook ...

Silvien Ritfeld al dagen vermist

Mevrouw Joan Pengel zegt dat haar partner Silvien Ritfeld sedert 24 november van hun huis aan de Frederikastraat is vertrokken naar zijn club en bardancing  Satchmo aan de Livorno Beekhuizenweg voor h...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt dat het bezoek van de Surinaamse delegatie aan Nederland verantwoord is. Een delegatie onder leiding van president Chan Santokhi vertrekt zondag naar Nederland voor werkbezoek. Er is in Suriname enorme kritiek op het bezoek van een delegatie aan Nederland, omdat het land er financieel niet goed voor staat.

Verder vinden verschillende burgers dat het om een demissionair Nederlands kabinet gaat, waardoor er niet zo veel uit gesprekken gehaald kan worden. Hoewel het land er financieel-economisch niet goed voor staat kan de reis die enige tijd terug gepland is niet worden uitgesteld, beweert Ramdin. De regering is zich volgens Ramdin ervan bewust dat er met prioriteit omgesprongen moet worden met de beschikbare financiële middelen.

Het bezoek is volgens de bewindsman belangrijk en er kan niet gewacht worden totdat alles in orde is in termen van financiële ruimte. “Maar als je een goede planning hebt, en die heeft de minister van Financiën en Planning wel, dan kun je reserveren voor bepaalde activiteiten. Deze activiteit is een die wij moeten ondernemen,” benadrukt hij.

De minister kon geen antwoord geven over de precieze kosten van deze reis. Naast Ramdin reizen met de president mee de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij die al in Nederland vertoeft, zal zich toevoegen aan deze delegatie. In Nederland zullen de ministers bilaterale besprekingen voeren met hun Nederlandse collega’s over verschillende samenwerkingen.

De bedoeling is dat president Santokhi een ontmoeting heeft koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte. Er staan ook gesprekken met de diaspora op het programma. Verder zal er op 11 september een krans gelegd worden bij het nationaal monument slavernijverleden in Amsterdam en vindt de officiële lancering van het diaspora instituut Nederland plaats. Het staatshoofd zal ook ontvangen worden door de burgemeester van Amsterdam.

De delegatie vertrekt zondag en wordt 12 september in Suriname verwacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezoek Surinaamse regeringsdelegatie aan Nederland is verantwoord