zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bezoek Barbados moet boost geven aan financieel verkeer

lees ook ...

Man veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel Suriname...

De militaire kamer heeft van de rechtbank Arnhem Commando Sil A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens zijn betrokkenheid bij drugs- en wapensmokkel. De 44-jarige A. wordt beschuldi...

Het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi en delegatie op 20 april aan Bridgetown Barbados met gelijkgerichte staten, was zo ingericht dat er  standpunten ingenomen moesten worden tijdens de Caribbean Financial Access Roundtable, die de efficiëntie van het binnen- en buitenlands financieel verkeer positief moeten stimuleren.

Voorafgaand aan de ronde tafel conferentie had president Santokhi een gesprek met de heer Chris Dodd als een belangrijke stakeholder. Dodd is de speciaal gezant van de VS voor de top van Amerika.

Nigel Baptiste, CEO van de  Republic Bank, die namens de Caribbean-based Financial Institutions sprak, zei dat de tijd en de energie die in de ontmoeting is geïnvesteerd, de grondslag moet zijn voor de verdere financiële ontwikkeling van de regio. Hij gaf aan dat de manier waarop de verslagen die de banken als leidraad gebruiken, niet op de juiste manier tot stand komen. Vaker worden er stagiaires ingezet en wordt er afgegaan op niet geverifieerde informatie. Verder zijn er mechanismen in place die vrijwel automatisch deze landen uitsluiten op basis van vigerende wetgeving.

Maxine Waters, chairwoman of the House Financial Services Committee U.S. Congress, stelt dat toerisme, trade en veiligheid hoog op de agenda staan voor de USA, Caraibisch gebied en Latijns America. Dit heeft geleid tot sterke banden tussen de gebieden. Deze banden moeten sterk gehouden worden. Financiële toegang is daarom essentieel voor deze gebieden, terwijl financiële exclusie aan de orde is en dat is geen optie. “Er zal worden gekeken naar wetgeving zodat de landen niet lijden onder financial derisking”, gaf Waters aan.

Mia Amor Mottley, premier van Barbados, geeft als oplossing aan dat de focus van anti-money laundering absoluut op money laundering zelf moet worden geplaatst en dat maatregelen pas moeten gelden wanneer dat is bewezen.

President Santokhi en minister Ramdin kijken terug op een geslaagde missie. Het standpunt van Suriname is duidelijk. Derisking mag niet ten koste gaan van de kleinere economieën.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezoek Barbados moet boost geven aan financieel verkeer