donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bezint eer gij begint aan een huisdier

lees ook ...

Van Genderen director of SVZ as from October 1st

The new General Director of the St Vincentius Hospital (SVZ) from October the 1st, is Jason van Genderen. He was at the Wanica Regional Hospital. He succeeds Michel Blokland, who acted as acting gener...

Huisdieren lijden ook  onder de economische situatie van het land. Dierenarts  Leontine Bansse-Issa is niet te spreken over de behandeling die deze dieren krijgen. Soms zijn mensen niet meer in staat  hun levensstandaarden te behouden. Bij bezuiniging worden vaak de kosten van het huisdier eerst geschrapt. Een huisdier brengt volgens de dierenarts niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook zorg en kosten.

‘Bezint eer ge begint aan een huisdier’, is het advies van de arts. “Het zijn geen incidentele gevallen meer, het aantal is schrikbarend hoog.”

Sandra van der Linden van Dierenasiel trekt ook aan de bel.  Er is geen ruimte meer om honden en katten op te vangen. Meer dan ooit worden er zelfs dozen vol puppies gedumpt in de buurt van het dierenasiel of worden voor het hek gelegd.

Ook zij ziet de economische situatie als reden voor dit gedrag. Het voer van de dieren is flink in prijs gestegen. “Dat is natuurlijk vreselijk jammer voor het dier, dat de dupe wordt van de situatie.” Van der Linden onderstreept het advies van  Leontine Bansse-Issa.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezint eer gij begint aan een huisdier