zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwordingsloop tegen huiselijk geweld

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

De maatschappelijke werkers, Rea Doorson, Rachel Sno en Bianca Graskamp willen huiselijk geweld samen aanpakken. Zij organiseren op 10 april een bewustwordingsloop in de binnenstad van Paramaribo  met als slogan  “Een vrouw is niet jouw bezit, zoek hulp als het niet meer zit ”. Als teken van strijd zullen twee kransen gelegd worden bij de ‘Mamabon” en het standbeeld van Janey Teterie.

Aanleiding tot dit initiatief zijn de vele moorden op vrouwen in de afgelopen periode. “Vrouwen moeten weten dat er hulp is als ze in zo’n situatie zitten. “Vandaar de slogan: “Een vrouw is niet jouw bezit, zoek hulp als het niet meer zit ” zegt Rachel Sno, die mede-initiatiefnemer is. Zij vindt dat vrouwen bewust gemaakt moeten worden.

Deze maatschappelijke werkers willen ook de districten bereiken. Hun programma bestaat uit meer dan deze loop. Zo willen zij naar de overige districten trekken, om via talkshows en radioprogramma’s hun boodschap verder te brengen. Anderen hebben reeds aandacht voor dit probleem gevraagd. Toch willen deze dames werken aan dit traject “We gaan echt werken aan het probleem. We moeten bundelen” legt zij uit.

Als social workers brengen zij onder de aandacht dat er niet maar één oplossing bestaat voor dit probleem. Volgens hen heeft elk geval een ander aanpak nodig. Sociale controle is volgens hun aanpak belangrijk, omdat ook de omgeving hoort te letten op signalen bij vermeende slachtoffers.

Het team verwacht 150 tot 200 personen bij de loop in de binnenstad, waarbij  men ongeveer vier kilometers wil afleggen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwordingsloop tegen huiselijk geweld