maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwordingscampagne rechten inheemse- en tribale volken van start

lees ook ...

Dertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen

Dertig verpleegkundigen uit verschillende gezondheidsinstellingen doen mee aan de training ‘Leadership For Change’ (LFC). De Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) had maandag de openingsceremonie ...

De nationale bewustwordingscampagne en medialaunch over de conceptwet Collectieve Rechten Inheemse- en Tribale Volken gaat op 18 november van start. Patricia Meulenhof, voorzitter van de Presidentiële Grondenrechten Commissie, zegt dat na de launch ook de districten zal worden ingetrokken om de gemeenschappen omstandig hierover te informeren. 

Na de officiële launch zal bekend worden gemaakt wanneer de verschillende districten worden aangedaan. Om de lokale gemeenschappen te informeren zijn er mensen getraind die de informatie zullen verstrekken. De mensen zijn ook afkomstig uit die gebieden die worden bezocht, zegt ze.

Op nationaal niveau zal er ook een workshop met verschillende belanghebbenden worden gehouden. De bedoeling is ook dat er meer programma’s via radio en televisie worden uitgezonden voor de bewustwording.
Het gaat volgens Meulenhof om een nieuw soort recht dat geïntroduceerd wordt in het land.

“Mensen moeten begrijpen waarom die rechten en dat het gaat om rechtszekerheid. Als je als niet-binnenlandbewoner een dorp van de inheemsen of marrons binnenstapt, moet je weten hoe zaken in elkaar zitten,” legt ze verder uit.

Onderdeel van deze medialaunch is ook de ondertekening van een overeenkomst tussen het Amazone Conservation Team (ACT) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) over de inventarisatie van wetgeving die eventueel aangepast moet worden en nieuwe wetgeving die zal moeten volgen. Het concipiëren van wetgeving voor de instelling van de Grondenrechtenkamer voor geschillenbeslechting is ook onderdeel van de launch, zegt Meulenhof. De launch vindt plaats in Royal Torarica.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwordingscampagne rechten inheemse- en tribale volken van start