vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwordingsactiviteiten ivm wereld Anti-tabaksdag

lees ook ...

Productie van koffiebonen in Suriname wordt verhoogd

 Coffee Mama van Daphne Breuker heeft het initiatief genomen om een proefstation te starten in Brokopondo voor het telen van Arabica koffiebonen. Het plan is te starten met tien landbouwers uit het ge...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft op dinsdag 31 mei jongstleden in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO) een bewustwordingsactiviteit gehouden op het bordes van het commissariaat te Nickerie in verband met Wereld Anti-Tabaksdag, .

Roken is één van de grootste risicofactoren van de niet-overdraagbare aandoeningen (ncd’s) zoals hart-en vaatziekten, kankers en chronische aandoeningen van de luchtwegen en longen, die meer dan 60 procent van de sterfgevallen in Suriname uitmaakt. Vanwege het feit dat de NCD en Mental Health teams van het ministerie en de PAHO aanwezig waren in Nickerie voor een driedaagse Suïcide Preventie training, is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Wereld Anti-tabaksdag in Nickerie te belichten.

Het thema van dit jaar was Tabak, ‘een bedreiging voor ons milieu’. Tijdens de activiteit werden de bezoekers voorzien van informatie over de nadelige gevolgen van tabaksgebruik voor onze gezondheid door middel van demonstraties, posters en folders. Er is ook een video tentoonstelling gehouden over de milieueffecten van tabakteelt, productie, distributie, consumptie en afval na consumptie (sigarettenpeukjes). Het bezoek werd afgesloten met een quiz waarbij men een presentje kon winnen. De aactiviteit had vooral van jongeren veel belangstelling

Een feit is dat tabak jaarlijks meer dan 08 miljoen mensen doodt en het vernietigt ons milieu, waardoor de menselijke gezondheid verder wordt geschaad. De Tabakswet van Suriname van 20 februari 2013, is om het gebruik van tabak en tabaksprodukten te ontmoedigen en zo de bevolking te beschermen tegen de schadelijke gezondheidseffecten daarvan. Het ministerie van Volksgezondheid is bezig de wet te wijzigen, waarbij ook regels zullen worden opgenomen om ons milieu te beschermen tegen tabaksvervuiling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwordingsactiviteiten ivm wereld Anti-tabaksdag