donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwording van diabeteszorg centraal tijdens COVAB’s minibeurs

lees ook ...

SLM hervat regionale routes en opent nieuwe verbinding met B...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de goedkeuring gekregen van de relevante autoriteiten om de route Paramaribo, Aruba, Curaçao en Miami vice versa wederom uit te voeren met de recent b...

Op 14 november wordt Wereld Diabetes Dag (WDD) wereldwijd gevierd als de grootste bewustmakingscampagne voor diabetes. In het kader van deze dag organiseert het Elsje Finck Sanichar College COVAB een open dag, ook wel een minibeurs genoemd, om mensen bewust te maken van de mogelijkheden in de diabeteszorg.

Joël Ramsoek, medewerker Bij- en Nascholing bij het college, benadrukt dat de beurs met name gericht is op jongeren, waaronder leerlingen van VOJ- en VOS-scholen en studenten van COVAB. Het doel is om hen aan te moedigen en bewust te maken van de preventieve maatregelen in diabeteszorg.

De open dag staat ook open voor alle geïnteresseerden die hun levensstijl willen aanpassen om diabetes zo lang mogelijk te voorkomen. Ramsoek onderstreept dat bewustwording cruciaal is voor een gezonde gemeenschap.

Het thema van Wereld Diabetes Dag 2021-2023 is “Toegang tot Diabeteszorg.” Ramsoek merkt op dat mensen met diabetes continue zorg en begeleiding nodig hebben om complicaties te voorkomen. Het is van essentieel belang om bewustwording te creëren over diabeteszorg, met de nadruk op preventie, niet alleen behandeling.

Recent onderzoek toont aan dat 1 op de 10 volwassenen diabetes heeft, wat een toename is ten opzichte van 1 op de 11 in 2020. Ramsoek betreurt dat bij de helft van de gevallen mensen niet weten dat ze diabetes hebben, wat kan leiden tot meer complicaties.

De minibeurs heeft als doel het gesprek over diabetes mellitus aan te gaan en richt zich op gezonde voeding, nierdialyse, medische pedicure, en het belang van bewegen. De focus ligt op het handhaven van een gezonde levensstijl met als doel preventie te bevorderen en mensen met diabetes van begeleiding te voorzien, inclusief praktische tips over hoe ze met de ziekte kunnen omgaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording van diabeteszorg centraal tijdens COVAB's minibeurs