zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(1)

Bewustwording over toerisme bij Surinamers moet worden vergroot

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

De gemeenschap moet bewuster worden gemaakt over het toerisme. Er is in verband met World Tourism Day door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de private sector een activiteit georganiseerd onder het thema: ‘Rethinking Tourism’. Met dit evenement probeert de organisatie bewustzijn te creëren in de rol die toerisme kan vervullen in het verder ontwikkelen van de Surinaamse economie.

De kick-off van een reeks activiteiten die op het programma staan van de organisatie, vond vrijdag in Royal Torarica plaats. Bij deze gelegenheid is eveneens samen met stakeholders stilgestaan hoe de toerismesector een impuls te geven. Een van de prioriteitsgebieden van het ministerie is het ontwikkelen en bevorderen van toerisme in Suriname.

Het thema heeft daarom als onderbouwing, de bewustwording van de sociale, culturele, politieke en economische waarde van toerisme en de bijdrage die de sector kan leveren bij het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Om deze bewustwording kracht bij te zetten zullen diverse activiteiten worden georganiseerd in Paramaribo, Commewijne, Brokopondo, Para, Marowijne en Nickerie.

Minister Albert Jubithana van TCT geeft aan dat op Wereld Toerismedag extra aandacht besteedt wordt aan de impact van toerisme. Hij benadrukt dat deze sector veel positieve invloed kan hebben op de economie van het land en dat het vooral werkgelegenheid creëert. De bewindsman stelt verder dat toerisme kan bijdragen aan het beter maken van gemeenschappen. “Bewustwording voor liefde voor het land en samenwerken aan de ontwikkeling van de toerismesector is heel belangrijk”, zei Jubithana.

Het ministerie van TCT probeert de bewustwording, middels het verzorgen van trainingen op gang te brengen en de sector verder te helpen ontwikkelen. “We moeten het aanleren om ons land aantrekkelijk te maken door liefde en netheid uit te stralen. We moeten een goede basis leggen voor de toekomst”, stelt de TCT-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording over toerisme bij Surinamers moet worden vergroot