vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Bewustwording over geweld tegen vrouwen noodzakelijk

lees ook ...

Meer dan 100 bereidverklaringen uitgereikt

Vicepresident Ronnie Brunswijk wist een lach te toveren op de gezichten van onder andere leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de Social Arm...

Er is grote behoefte aan bewustwording over geweld tegen vrouwen. Onlangs is het ‘Uma Gi Kraka, Gi Grani’ event gehouden. Om de ondersteuning (de kraka) te geven en ook die grani is een reeks aan activiteiten gestart, zegt assembleelid Patricia Etnel, die de organisatoren van het event ook ondersteunt.

Niet alleen in ander landen, maar ook in Suriname ervaren vrouwen en ook jonge meisjes dagelijks verschillende vormen geweld. Daarom is het ontzettend belangrijk om te beginnen met de bewustwording hierover, voordat het te laat is en er niets meer kan worden gedaan voor die vrouwen, stelt Etnel.

Zij gaf haar gehoor mee om in hun omgeving te verkondigen dat er een eind moet komen aan geweld, seksisme en intimidatie. Het is belangrijk om niet alleen vrouwen, maar ook mannen bewust te maken dat liefde centraal staat. “Dit is het geval in alles wat je wil bereiken,” zegt de volksvertegenwoordiger. Personen moeten zich volgens haar als ambassadeurs opstellen en de boodschap van het stoppen van geweld, seksisme en intimidatie verkondigen.

Geweld tegen vrouwen – met name partnergeweld en seksueel geweld – is een groot probleem voor de volksgezondheid en een schending van mensenrechten van vrouwen.

Wereldwijde schattingen gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geven aan dat ongeveer 1 op de 3 (35%) vrouwen wereldwijd te maken heeft gehad met fysiek en/of seksueel geweld door een partner of door een ander.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording over geweld tegen vrouwen noodzakelijk