zaterdag 23 september 2023
27.2 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwording omtrent SDG’s blijft een immense uitdaging

lees ook ...

Vrouwen en jongeren economisch weerbaar maken door Farmer Fi...

Landbouwers kregen in het kader van  het Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) project, op 14 september 2023 hands-on skills tijdens de Farmer Field School training gehouden te coöperatie Kwa...

Het vergroten van bewustzijn over de crucialiteit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) vormt een aanzienlijke uitdaging. De SDG’s, een reeks van 17 wereldwijde doelstellingen die door de Verenigde Naties (VN) in samenwerking met aangesloten landen tegen 2030 moeten worden behaald, hebben in Suriname een Landencommissie en Platform voor hun implementatie. Angelique del Castilho vervult beide functies als coördinator van de commissie en voorzitter van het Platform.

Volgens del Castilho is bewustwording binnen de samenleving een van de grootste obstakels. Het bereiken van deze doelen vereist samenwerking, wat ook weerspiegeld wordt in SDG17, waarin wordt benadrukt dat partnerschappen essentieel zijn voor het realiseren van de doelen. Deze partnerschappen moeten zowel de publieke als private sector omvatten. Del Castilho beschouwt SDG 17 dan ook als de belangrijkste doelstelling, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Ze merkt op: “Dit betekent dat we vaak moeten samenwerken met internationale organisaties om hen te overtuigen van onze intenties.” Partnerschappen met nationale en internationale organisaties zijn noodzakelijk voor projectmatige en technische ondersteuning. Del Castilho benadrukt dat kennis van groot belang is bij de uitvoering en het behalen van de SDG’s, waarbij deze kennis kan voortkomen uit de overheid, de samenleving en het bedrijfsleven.

“Samen kunnen we deze uitdagingen overwinnen,” voegt ze eraan toe. Ze ziet sterke partnerschappen als een oplossing voor de obstakels. In Suriname is er betrokkenheid van ministeries, het parlement en diverse andere belangrijke groepen, waaronder het bedrijfsleven, de vakbeweging, niet-gouvernementele organisaties, jongeren-, religieuze- en milieuorganisaties, en buurtverenigingen.

Del Castilho benadrukt dat dit een cruciaal moment is voor de Surinaamse samenleving, omdat de betrokkenheid van alle groepen niet alleen het bewustzijn vergroot, maar ook een breder netwerk creëert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording omtrent SDG's blijft een immense uitdaging