donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Bewustwording Mental Health Maand oktober

lees ook ...

NPS eert Henck Arron met kranslegging bij standbeeld in Para...

Zaterdagmiddag heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) een eerbetoon gebracht aan Henck Arron, voormalig voorzitter van de NPS en een van de strijders voor de onafhankelijkheid van Suriname. Bij het ...

Oktober is door het ministerie van Volksgezondheid uitgeroepen tot de maand van de mentale gezondheid. De economische situatie in het land is een uitdaging voor de mentale gezondheid van de burgers, en leidt vaak tot verslechtering van levenskwaliteit. Het ministerie wil ook suïcide surveillance deze maand opstarten. Ook wordt er op 28 oktober een Mental Health-beurs gehouden, gericht op adolescenten.

Suicide surveillance zal aangewend worden om factoren voor zelfdoding na te gaan, zodat men kan werken aan preventie. Volgens Mental Health-coördinator bij het ministerie Tatiana Ashruf, werken de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij momenteel aan vermindering van de toegang tot verdelgingsmiddelen. Ze willen alternatieven bieden die de productiviteit in stand houden, zonder dat levens van mensen schade ondervinden.

Tijdens deze beurs zal men de gemeenschap informeren over de betekenis van mentale gezondheid en hoe men daarmee moet omgaan. “Gerelateerd daaraan zullen we ook een artiest aantrekken die op een creatieve manier bezig zal zijn met de jongeren”, aldus Ashruf. Jongeren zullen een kunstwerk creëren dat uitbeeldt wat mentale gezondheid voor hen betekent.

Tijdens de Mental Health maand zal er dagelijks promotiemateriaal uitgezonden worden, om de connectie tussen mentale gezondheid en andere delen van het leven, zoals voeding en sport, te belichten. De Surinaamse Voetbal Bond, Stichting Alzheimer Suriname, maatschappelijk werkers, artsen en religieuze leiders zullen samenwerken om mentale gezondheid te bevorderen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording Mental Health Maand oktober