maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bewustwording medicinale planten moet opgang worden gebracht

lees ook ...

Not CBvS but Finance intervenes in the foreign exchange mark...

Minister Armand Achaibersing said to the news press that to curb the runaway exchange rate, interventions are being made by the Ministry of Finance & Planning and not by the Central Bank of Surina...

De Indiase ambassade heeft dinsdag een proeftuin met medicinale ayurvedische planten aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geschonken. Dit overheidsorgaan ondersteunt de bewustwording voor het gebruik van medicinale planten. Er zal technische ondersteuning worden verleend door het ministerie in samenwerking met de Indiase ambassade aan geïnteresseerden die deze planten willen cultiveren.

Jaarlijks wordt wereldwijd de dag van de ayurveda herdacht op de geboortedag van god Dhanvantri, die bekend staat als de god van ayurvedische medicijnen. Dit jaar is het thema ‘Ayurveda for Poshan”, of te wel ‘Ayurveda for Nutrition.’  Wereldwijd is dinsdag Ayurveda dag herdacht. Deze dag wordt altijd twee dagen vóór Divali gevierd.

Volgens Amrika Anroedh, director Ayurvedic Practitioner, ligt het aan de regering om de wetgeving te maken voor het gebruiken van medicinale planten als geneesmiddel in de gezondheidssector. Hiertoe worden er al kleine stappen gezet in de goede richting. Suriname loopt jaren achter om via Ayurveda succesvol medicinale planten te produceren en te exporteren. In januari 2020 had de regering een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met de Indiase ambassade.

Minister Riad Nurmohamed die waarneemt op LVV zegt dat Suriname ernaartoe moet werken om een grote tuin te bouwen voor medicinale planten. Surinamers moeten bewust gemaakt worden van de betekenis van medicinale planten op hun erf, die nu als onkruid worden weggezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording medicinale planten moet opgang worden gebracht