vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Bewustwording Covid-vaccinatie langzaam op gang; 88 doden deze maand

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

In Suriname zijn er gisteren met pas elf dagen in de nieuwe maand al 88 coronadoden genoteerd. Vanaf de uitbraak van het virus in maart 2020 in het land is juni de dodelijkste maand als het om Covid-19 gaat. Eind februari is de vaccinatiecampagne in Suriname van start gegaan. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is een van de eerste personen geweest die zich heeft laten vaccineren.

Nu enkele maanden later is het aantal doden hoger. Als verklaring hiervoor wordt door de autoriteiten in Suriname aangegeven dat veel personen die het leven laten niet waren gevaccineerd of zich te laat in het ziekenhuis hebben aangemeld voor behandeling. Er wordt daarom ervoor gewaakt dat er geen samenscholing plaatsvindt.

Het land is in een total lockdown, die echter op de maandag, woensdag en vrijdag flink uit de hand loopt, omdat de supermarkten en het verkeer bijzonder druk zijn. Er zijn op de drie dagen in de week enorme files. Bij de geldwisselkantoren is er ook een enorme drukte waar te nemen.

Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en het kan levens redden. Het is daarom heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar, is het advies van Volksgezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid voert uitgebreid campagne om alle burgers ouder dan 18 jaar te overtuigen zich tegen Covid-19 te laten vaccineren. Belangrijk is dat wie gevaccineerd wil worden zich moet registreren.

Er kan op verschillende locaties gevaccineerd worden. Intussen zijn in Suriname 127.078 personen gevaccineerd. Van dit aantal heeft 101.781 zijn eerste dosis gekregen en 25.297 anderen de tweede dosis. Vandaag was er een prikdag bij de Politieacademie. Ook korpschef Roberto Prade is nu gevaccineerd.

President Chan Santokhi heeft onlangs aangegeven, dat de regering ernaar streeft om in twee maanden tijd 50% van de bevolking te vaccineren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording Covid-vaccinatie langzaam op gang; 88 doden deze maand