maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bewustworden ‘Met Elkaar in Suriname’

lees ook ...

Public Sector Reform oftewel verkleining ambtenaren apparaat...

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op donderdag 22 september een plenaire sessie gehouden over het Public Sector Reform programma. Dit programma houdt onder andere in de verplichtte la...

‘Met Elkaar in Suriname’, een medialaunch vindt donderdag 18 november in de Ballroom van Torarica plaats. Deze nationale bewustwordingscampagne geschied in het kader van de wettelijke bescherming van inheemse en tribale volken in Suriname.

Het international recht zegt dat zowel inheemse als de tribale volken in aanmerking komen voor wettelijke erkenning van hun collectieve rechten. Suriname is eindelijke zover, om deze rechten in haar wetgeving op te nemen. De voorlooper hiervan is de concept-wet collectieve rechten Inheemse Volken en Tribale Volken in Suriname.

De ondertekening van de overeenkomst tussen het Amazone Conservation Team(ACT) en de Anton de Kom Universiteit inzake de Inventarisatie van Wetgeving, maakt deel uit van de launch. Deze wet zal eventueel aangepast worden en nieuwe wetgeving zal moeten volgen.

Er is een opdracht voor het concipiëren van Wetgeving voor de Instelling van de Grondenrechtenkamer voor geschillenbeslechting. Ook dit zal worden ondertekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustworden 'Met Elkaar in Suriname'