woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Bewustwording kinderarbeid door filmpjes

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Glenn Piroe,  voorzitter van de Nationale Commissie Uitbanning Kinderarbeid (NCUK), heeft vertaalde kinderarbeid voorlichtingsfilmpjes aangeboden aan directeur Genti Mangroe van het directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Het doel hiervan is om ervoor zorg te dragen dat de bewustwording over kinderarbeid de totale gemeenschap bereikt.

De voorlichtingsfilmpjes zijn tot stand gekomen middels een samenwerking tussen het ministerie van AW&J en de United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF). De overhandiging vond op maandag 4 april 2022 plaats.

Voorzitter Piroe gaf aan dat de commissie zich sterk maakt voor het informeren van de totale samenleving over kinderarbeid, middels het vertalen van de kinderarbeid voorlichtingsfilmpjes naar verschillende talen. De voorzitter benadrukte dat de commissie gebruik zal maken van de expertise van het directoraat Jeugdzaken om kinderarbeid in Suriname te minimaliseren.

NCUK zal via het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) in contact proberen te treden met de ouders van deze kinderen zodat er ook bij de ouders bewustwording plaatsvindt en er gezamenlijk aan een oplossing gewerkt wordt.

Directeur Mangroe zei trots te zijn op de NCUK voor de stappen die genomen zijn met betrekking tot het minimaliseren van kinderarbeid. Zij gaf te kennen dat het directoraat Jeugdzaken alle medewerking zal verlenen aan de commissie om te komen tot de gewenste resultaten in het kader van kinderarbeid.

In een eerdere ontmoeting met UNICEF zijn er gesprekken gevoerd over de kansen voor de jeugd, onderwijs en de geestelijke en mentale gezondheid van kinderen, maar ook een survey die de ronde zal doen om de huidige situatie van kinderarbeid in Suriname te peilen. Mangroe sprak haar dank uit en wenst de commissie succes toe met het verder voortzetten van het goede werk ter voorkoming en bewustwording over kinderarbeid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewustwording kinderarbeid door filmpjes