woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Wit Santi behalen certificaten na deelname aan landbouwproject

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

De bewoners van het inheems dorp Wit Santi hebben van september tot en met december 2023 met grote toewijding deelgenomen aan het project “Building Climate Resilient Indigenous Communities”. Binnen dit programma werd een specifiek traject voor Climate Smart Agriculture (CSA) uitgevoerd in het dorp, resulterend in certificaten voor de deelnemers.

Het project beoogde de toepassing van klimaatslimme landbouwmethoden bij 5% van de Wit Santi inheemse gemeenschap in Para, met als doel de negatieve impact van klimaatverandering op voedselzekerheid te verminderen. Gedurende de afgelopen maanden hebben de deelnemers zich volledig ingezet om duurzame landbouwtechnieken te leren en toe te passen, rekening houdend met veranderende klimatologische omstandigheden.

Na de training in september pasten ze onder begeleiding met succes de CSA-technieken toe, wat resulteerde in een overvloedige oogst van diverse gewassen zoals tomaten, antroewa’s, boulanger en amsoi. Nu staan de bewoners van Wit Santi klaar om de verkregen vaardigheden zelfstandig voort te zetten.

De deelnemers zijn vastbesloten om de CSA-methode toe te passen en duurzame landbouwpraktijken te integreren in hun dagelijkse leven. Met deze kennis streven ze ernaar niet alleen hun eigen voedselzekerheid te vergroten, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu, klimaat en de gehele Wit Santi-gemeenschap.

Dit project werd geïnitieerd door Nuravni Sallons in samenwerking met de Aurae Opus Foundation en Tiny Garden Suriname, met ondersteuning van de Amerikaanse Overheid, Meridian International Center en het International Visitors Leadership Program (IVLP).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Wit Santi behalen certificaten na deelname aan landbouwproject