dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners Wanica krijgen grondpapieren

lees ook ...

Vp Brunswijk bezorgd om wegtrekken van kader

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt dat de ontwikkelingen in het land zorgwekkend zijn. Hij benadrukte dat de regering hard bezig is om hierop een antwoord te kunnen geven. Brunswijk reageerde me...

Voor bewoners van het district Wanica was het vrijdag een bijzondere dag, want zij hebben hun grondbescheiden ontvangen. Dit gebeurde op het commissariaat Zuidoost. De documenten werden overhandigd door president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee, minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en GBB-directeur Meredith Vitolie. Met deze uitgifte geeft het ministerie verder invulling aan het inlopen van de achterstand in uitgifte van grondpapieren.

“Als minister probeer ik alles zo snel als mogelijk in orde te maken en mijn verplichtingen na te komen”, zegt Vorswijk. De bewoners van Wanica wachten al heel lang op hun beschikking. Er liggen stapels aanvragen op het ministerie, gaf ze aan. Elke aanvraag wordt serieus genomen en behandeld.

De achterstanden kunnen niet in een keer worden ingelopen, maar er is een start gemaakt. Minister Vorswijk vraagt de gemeenschap niet teleurgesteld te zijn en verzekert dat eenieder geholpen zal worden zolang er voldaan is aan de wettelijke eisen.

President Santokhi toonde zich zeer ingenomen met het feit dat zijn geboortedistrict aan de beurt is. Als bewoner van Wanica heeft hij de grondproblemen ook zelf ervaren en langer dan 10 jaren moeten wachten voordat hij zijn grondpapieren in handen had. Het staatshoofd wil met een geautomatiseerd systeem dit lange wachten tot het verleden doen behoren. Er zal binnenkort een website gelanceerd worden voor meer transparantie.

De regering werkt er hard aan om elke Surinaamse burger van een stukje grond te voorzien. “Het hebben van een stuk grond betekent zekerheid in het leven.” President Santokhi spreekt de hoop uit dat men hiermee voor ontwikkeling kan zorgen in verschillende sectoren zoals cultuur, landbouw en veeteelt.

Minister Vorswijk deed het verzoek aan de burgers van Wanica om hun zaken binnen zes maanden in orde te maken. “Gaat u naar het MI-Glis kantoor om uw administratieve zaken af te handelen. Verzuimt u dit te doen, dan is de kans groot dat u uw beschikking kwijtraakt”, zei Vorswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Wanica krijgen grondpapieren