dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners van ondergelopen gebieden worden geëvacueerd

lees ook ...

Leerlingen Speciaal Onderwijs Tambaredjo doen agrarische ken...

Op 15 juli kregen bijna 30 leerlingen van het Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs (SO/VSO) Tambaredjo uit Saramacca de kans om agrarische kennis op te doen tijdens een educatieve dagto...

In het binnenland van Suriname hebben vele dorpen wateroverlast. In het  Matawaigebied zijn bijna alle dorpen onderwater gelopen. De bewoners van het Matawai gebied worden geëvacueerd naar Pusugrunu dat de dans is ontsprongen. Ook de dorpen in het Tapanahoniegebied en het Boven Surinamegebied vanaf Atjoni hebben last van het water. Bewoners van het Tapanahoniegebied worden tijdelijk overgebracht naar Stoelmanseiland.

Door de overstromingen zijn de scholen in het binnenland gesloten. Naar zeggen van minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sportzaken (ROS) is de evaucatie van de bewoners in de gebieden reeds gestart. Vanaf de waterstijging werd geconstateerd, is er contact opgenomen met het NCCR en de desbetreffende districtscommissarissen. Ondanks de hoge waterstand wensen niet alle bewoners hun huis te verlaten. Minister Emanuel zegt dat er geprobeerd wordt om via het traditioneel gezag de mensen zover dat zij zich laten evacueren.

Het ministerie van Defensie heeft legerhelicopters ingezet om assitentie te verlenen bij het verplaatsen van mensen en goederen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners van ondergelopen gebieden worden geëvacueerd