maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners tegen varkenskwekerij in hun omgeving

lees ook ...

Minister Nurmohamed belooft aanpak infrastructuur Apoera

Een delegatie van het ministerie van Openbare Werken (OW) zal binnenkort een bezoek brengen aan Apoera in West-Suriname om zowel de weginfrastructuur als andere infrastructurele problemen in details t...

Districtscommissaris Shafiek Goelaman van Wanica-Zuidoost heeft een protestbrief ontvangen van buurtbewoners van de Bergenshoopweg. Enkele bewoners zijn tegen een varkenskwekerij en willen dit probleem voorgoed opgelost zien. De dc had donderdagavond enkele activiteiten stopgezet, omdat de buurbewoners last hadden van de stank.

Het bleek dat de ondernemer bezig was afval te bereiden voor de varkens. Dit veroorzaakte een enorme stank. De Milieu- en Gezondheidsdienst (MGD) van het commissariaat ging ter plaatse en na inspectie was ze genoodzaakt de activiteiten stop te zetten.

“We hadden altijd last en altijd geklaagd. Echter luisterde niemand naar ons,” beweren de buurtbewoners. De stank was afgelopen donderdag niet uit te houden, want de ondernemer kookt visafval op de een of andere manier samen met slijpmeel tot een massa, die als voer voor de varkens dient.

Echter gaat het bereidingsproces gepaard met een enorme stank. Alles in de buurt begint te stinken, ook wij, beweren de buurtbewoners.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners tegen varkenskwekerij in hun omgeving