vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Saramacca opgelucht: Eindelijk grondpapieren ontvangen

lees ook ...

Meer dan 100 bereidverklaringen uitgereikt

Vicepresident Ronnie Brunswijk wist een lach te toveren op de gezichten van onder andere leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de Social Arm...

In navolging van Moengo hebben ook bewoners van het district Saramacca grondbescheiden ontvangen. De papieren werden in Groningen uitgereikt uit handen van president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer en anderen. Het startsein om de in te lopen achterstand bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) is met de uitgifte van 200 beschikkingen een feit.

Het beleid van regering-Santokhi is gericht op het stimuleren van de eigen ontwikkeling van de totale bevolking. Er wordt in deze geen onderscheidt gemaakt in ras of politieke kleur. “Elke Surinaamse burger heeft recht op een stuk grond als zij voldoet aan de gestelde wettelijke vereisten. Hierin biedt het GBB-departement de burger de gelegenheid een stuk grond aan te vragen,” aldus minister Vorswijk.

President Santokhi vindt het een kwalijke zaak dat er geen zekerheid is voor de mensen die hun gronden willen bewerken, het zij voor landbouw of veeteelt. Om dit probleem op te lossen wordt er dagelijks met man en macht gewerkt om de gronden problematiek tot het verleden te doen behoren. De meeste burgers wachten langer dan 10 jaar om in aanmerking te komen voor een bereidverklaring.

Minister Vorswijk deed het verzoek aan de burgers van Saramacca om hun zaken binnen zes maanden in orde te maken. “Gaat u naar het MI-Glis kantoor om uw administratieve zaken af te handelen. Verzuimt u dit te doen, dan is de kans groot dat u uw beschikking kwijtraakt, is het advies geweest van minister Vorswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Saramacca opgelucht: Eindelijk grondpapieren ontvangen