vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Nieuw-Amsterdam worden rechtmatige eigenaars van perceel

lees ook ...

Vandaag beslissing over derde tranche IMF lening

President Santokhi zegt het te betreuren dat er berichten in de Surinaamse media verschenen zijn over een goedkeuring vanuit het IMF. Dit berust niet op waarheid. Het IMF heeft nog niet vergaderd over...

Bewoners van Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne hebben een belangrijke stap gezet in het verkrijgen van een bouwkavel. Op het kabinet van de Vicepresident hebben zij hun toewijzingsbeschikking in ontvangst mogen nemen. Deze groep, bestaande uit 8 personen, ontving eerder op woensdag 26 oktober 2022 persoonlijk hun bereidverklaring van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Onder de aanwezigen waren ministers Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, evenals Priscilla Dawsa, de trekker van de groep. Brunswijk is verheugd dat na een periode van geduld de grondzaken van deze groep zijn afgehandeld.

Met de ontvangst van hun toewijzingsbeschikking kunnen de belanghebbenden hun perceel laten registreren bij het MI-GLIS. Deze groep bewoners woont al meer dan 30 jaar op de betreffende percelen. Nu ze eindelijk over de officiële documenten beschikken, kunnen ze zichzelf de rechtmatige eigenaar noemen.

Deze toewijzingsbeschikkingen markeren een belangrijke mijlpaal voor de bewoners van Nieuw-Amsterdam en geven hen de zekerheid en erkenning van hun eigendom.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Nieuw-Amsterdam worden rechtmatige eigenaars van perceel