maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners nemen meer ownership van Botopasi

lees ook ...

Registratie gratis schoolvervoer in volle gang

De registratie voor het schoolvervoer bij de afdeling Vervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aan de Jessurunstraat is in volle gang. Leerlingen, studenten en leerkrac...

Een groep van 15 bewoners van Botopasi in de leeftijdklasse tussen 35 en 50 jaar heeft besloten om zelf kleine projecten tot SRD.45.000,-  te financieren ten behoeve van de gemeenschap. Zij hebben besloten niet meer op de centrale overheid of andere instanties te wachten, wanneer het gaat om ontwikkelingsgerichte activiteiten. Volgens Osnie Jabini, die deel uitmaakt van de groep doet de groep hiermee iets terug voor het dorp waar zij vandaan komen.   

 “Projecten tot en met SRD 45.000 bestemd voor het dorp Botopasi financieren wij zelf. Wij zullen niet meer op de centrale overheid of andere instanties wachten. Wat wij vandaag in de maatschappij zijn geworden hebben we aan ons dorp te danken. Het is ons aller plicht om iets terug te doen voor het thuisfront,” argumenteert Jabini.

De groep heeft zaterdag acht solarlampen geschonken aan het dorp, die bestemd zijn voor de zeven aanmeerplaatsten van het dorp  en de krutu-oso. Hiermee zal het gehuld zijn van het dorp in duisternis, wanneer de lichtmotor uitvalt tot het verleden behoren. Kapitein Ronald Eduards, voorzitter van het dorpsbestuur,  vindt dit een heel goed initiatief. Afwassen, baden en andere activiteiten kunnen in de avonturen nu gewoon doorgaan.

“Het dorpsbestuur had de overheid gevraagd om solarlampen, maar zonder resultaat,” aldus de kapitein. Het dorpsbestuur kon dit niet zelf financieren. Ook de bootsman Alexander Petrusi verwacht nu geen problemen meer ’s avonds bij het aanmeren “Ik ben heel blij met de verlichting dan hoeven mijn passagiers ‘s avonds bij aankomst niet meer in het donker uit te stappen en de goederen uit te laden”, zegt hij. Volgens de bootsman vielen mensen en goederen regelmatig in het water.

Jabini vindt dat, de groep zal groeien, wanneer men bemerkt dat de groep de groep een positieve impact heeft.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners nemen meer ownership van Botopasi