dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
4.3
(3)

Bewoners Morgenstond repareren kolkenzuiger op eigen kosten

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

Bewoners van Morgenstond hebben een kolkenzuiger die door het ministerie van Openbare Werken (OW) was afgeschreven en op de veiling zou worden geplaatst op eigen kosten gerepareerd. Deze zal nu ingezet worden binnen hun woongebied. OW-minister Riad Nurmohamed heeft in samenwerking met Stichting Beter Wonen Morgenstond, de kolkenzuiger in hergebruik genomen.

In de regentijd staan de wegen te Morgenstond vaak blank, waardoor ze moeilijk begaanbaar zijn. Dit is een probleem waar de buurtbewoners al jaren mee te kampen hebben. In dit kader heeft Stichting Beter Wonen Morgenstond besloten om zich samen met andere buurtbewoners te bundelen en een oplossing te realiseren voor hun woonwijk. De kolkenzuiger die door de leden omgedoopt is tot ‘Rosina’, wordt door het ministerie van OW, in bruikleen gegeven aan de stichting om in de buurt aan de slag te gaan.

Nurmohamed is ingenomen met het initiatief van de stichting. De bewindsman heeft aangegeven, dat buurten met dit soort initiatieven sneller uit hun problemen zullen geraken. De minister zei dat er conceptwetten klaarliggen met betrekking tot het niet onderhouden van percelen. Hij rekent op ondersteuning van de regering en het parlement om dit problematiek tot het verleden te laten behoren.

Rolf Verwey, buurtbewoner en lid van Stichting Beter Wonen Morgenstond, is heel content met het bereikte resultaat. Hij zegt dat niet onderschat moet worden wat men als buurt met elkaar kan realiseren wanneer er samengewerkt wordt. “Wil je de problemen in de buurt oplossen, zul je in eerste instantie, de hand in eigen boezem moeten steken”, stelt Verwey.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Morgenstond repareren kolkenzuiger op eigen kosten