maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Slachtoffers wateroverlast Matawaigebied ontvangen hulppakketten

lees ook ...

Organic Movement eist opheffing maatregelen tegen Gentle en ...

Maisha Neus van Organic Movement heeft opgeroepen via social media om gisteren vanaf 10.00u  te protesteren bij De Nationale Assemblee. De opgekomen groep eist terugdraaien van de maatregelen getroffe...

Bewoners aan de Boven Saramaccarivier die getroffen zijn door de wateroverlast worden voorzien van voedselpakketten. President Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) hebben zich georiënteerd in het gebied en gesproken met granman Lesley Valentijn. In de voorbije periode zijn door de aanhoudende regen een heleboel dorpen in het binnenland onder water gelopen.

De ROS-minister zegt dat er direct actie is ondernomen, nadat de berichten zijn ontvangen. Er zijn diverse acties ondernomen in samenwerking met het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) om de dorpelingen langs de waterwegen naar hoger gelegen gebieden te evacueren.

Volgens Emanuël is de situatie nog niet helemaal beheersbaar. Er is veel werk te doen om de bewoners te assisteren en begeleiden in deze moeilijke dagen. De ambtenaren van de bestuursdienst in het ressort zijn wel alert om het NCCR te ondersteunen. Deze ambtenaren houden de situatie goed in gaten. Een positief teken is dat het water aan het zakken is.

Een zorgpunt in het Matawai gebied is dat de aanplanting van de akkers is aangetast door de hoge waterstand. Hierdoor is het vrijwel zeker dat de aanstaande oogst verloren zal gaan. Emanuël wijst erop dat de mensen hierdoor voor langere tijd afhankelijk zullen zijn van overheidsondersteuning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSlachtoffers wateroverlast Matawaigebied ontvangen hulppakketten