vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Kwakoegron willen meer betrokkenheid dc Brokopondo

lees ook ...

Spoedoverleg in Suriname over uitbraak braken en diarree bij...

De regering en gezondheidsautoriteiten zijn dinsdagmiddag in spoedoverleg bijeen over de uitbraak van de virale gastro-enteritis, waarbij voornamelijk kinderen klachten hebben van koorts, braken en di...

De gemeenschap van de marron nederzetting Kwakoegron aan de Saramaccarivier wil dat de districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo zich meer betrokken voelt bij de diverse ontwikkelingsissues van het dorp. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) maakte woesndag samen met de dc, een doorreis naar het dorp Nieuw Jacob Kondre, met een tussen stop op Kwakoegron.

De dorpsbewoners hebben spontaan de ontwikkelingsvraagstukken waarmee ze te kampen hebben aan de minister voorgehouden. De slechte conditie van de laterietweg vanaf de afslag bij de weg naar Apoera alsook adequate vrachttransport naar de stad. De bestuursambtenaren hebben ook aangegeven, dat de kantoorfaciliteiten er niet één is om naar huis te schrijven.

Daarnaast ontberen ze de nodige materialen om het werk naar behoren te kunnen doen. De bestuursambtenaren zien ook graag dat ROS wat sport attributen beschikbaar stelt ten behoeve van de plaatselijke jeugd.

Vanuit de dorpsgemeenschap is er ook aangegeven, dat de multinational Iamgold veel meer moet betekenen voor Kwakoegron in ontwikkelingsopzicht. Zij zijn ook van mening dat als zij echt vanuit het commissariaat van Brokopondo wordt betrokken in de ontwikkelingsissues van hun dorp er veel meer kan worden bereikt.

De ROS-minister gaf aan dat zaken in het vervolg middels gezamenlijk overleg zullen worden aangepakt. Zo zal binnenkort de inrichting van een doorgangshuis ter hand worden genomen. Dc Mendelzoon belooft ook samen met de mensen te zullen werken aan de ontwikkeling van Kwakoegron. Er zal binnenkort een vertegenwoordiger van Kwakoegron worden toegevoegd aan de onlangs opgerichte presidentiële werkgroep voor de ontwikkeling van Brokopondo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Kwakoegron willen meer betrokkenheid dc Brokopondo