zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen

lees ook ...

Surinam Airways zet in op groei met uitbreiding naar Miami

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zet koers naar nieuwe bestemmingen, niet alleen om de reislustige gemeenschap van dienst te zijn, maar vooral om zich te bevrijden uit een uitdagende financiële...

Bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum hebben hun bereidverklaringen ontvangen. In februari dit jaar hebben bewoners tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, een petitie ingediend waarin het huisvestingsprobleem is aangekaart. Tegelijkertijd is het verzoek is gedaan om in aanmerking te komen voor een perceel.

DNA-voorzitter Bee, heeft onlangs samen met de leden: Miquella Soemar-Huur, Josafat Kanapé en de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk bereidverklaringen overhandigd aan de bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum.

Bee is zeer tevreden over de werkwijze van de GBB-minister Vorswijk, die ertoe is overgegaan om mensen te helpen die dringend een stuk grond nodig hebben. Ook is het voorstel gedaan dat Hadassah wordt meegenomen in het Affordable Housing Project van de overheid. Dit project stelt personen van lage inkomens- en middenklasse in de gelegenheid tegen een redelijke prijs een woning te bouwen, renoveren en uit te breiden.

Een deel van woningen zal worden toegewezen aan alleenstaande vrouwen. Verder geeft de voorzitter aan dat er ook moet worden gekeken naar andere tehuizen, waar vrouwen worden ondergebracht en hulpbehoevend zijn.

De leden Huur en Kanapé hebben de alleenstaande moeders ook hoop en moed ingesproken. In het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum mogen vrouwen en hun kinderen, die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, gratis logies genieten voor een periode van twee jaar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen