woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Bewoners Geysvlietsteeg pakken wateroverlast aan

lees ook ...

Minister van Arbeid gelooft in lifelong learning

Het is belangrijk dat jongeren zich blijven ontwikkelen. Dit zei minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J), tijdens een speciaal evenement met president Chandrikap...

OW-minister Riad Nurmohamed bracht onlangs een bezoek aan de Geysvlietsteeg alwaar de wateroverlastproblemen  in het ressort Latour door de burtbewoners zelf worden aangepakt , in samenwerking met afdeling Ontwateringswerking van het ministerie van Openbare Werken (OW). De bewindsman is enorm ingenomen daarmee. 

Tijdens het veldbezoek van de minister is ook geconstateerd dat winkeliers hun vuil dagelijks langs de weg plaatsen. Dit brengt met zich mee dat honden en zwervers de zakken openscheuren en er uiteindelijk een troep afval overblijft. Hierdoor belandt het vuil dat uit een groot deel bestaat uit petflessen, blikken en plasticzakken, in de rioleringen en de lozingen vervolgens verstopt raken met alle gevolgen van dien. De bewindsman roept de winkeliers op om extra vuilnistonnen de plaatsen voor hun winkels en dit enkel op de ophaaldagen aan te bieden.

Buurtbewoner Dennis Snip die namens de andere buurtbewoners sprak is de OW-minister bijzonder dankbaar voor zijn snelle reactie en ondersteuning. Snip heeft met de buurtbewoners gesproken en geld ingezameld om de ontwateringsproblemen in de buurt aan de pakken. De buurtbewoners hebben een mini-graafmachine ingehuurd.

Minister Riad Nurmohamed gaf verder aan dat andere burgers dit als voorbeeld kunnen meenemen om ook mee te helpen de problemen in eigen omgeving zelf aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Geysvlietsteeg pakken wateroverlast aan