woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
1
(1)

Bewoners Donderskamp leggen problemen voor aan waarnemend president

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Alle achtergestelde gebieden zullen worden meegenomen in de trein naar ontwikkeling. Dit is het streven van regering-Santokhi. Ronnie Brunswijk, die belast is met de waarneming als president, heeft een bezoek gebracht aan het dorp Donderskamp. Het dorpshoofd, Rubertho Joghie was zeer ingenomen met het bezoek.

Om de ontwikkeling alvast op gang te brengen hield hij de waarnemend president een behoefte lijst voor. Joghie bracht onder andere in herinnering het zonnepanelen project.
Ook het grondenrechtenvraagstuk en de financiële steun voor de mensen met een beperking bracht hij onder de aandacht. Verder gaf het dorpshoofd aan dat er behoefte is aan een graafmachine voor de aanleg van landbouwgronden en een kantoorgebouw met toebehoren voor de kapitein voor het uitvieren van administratieve diensten.

De ontvangst van de nationale televisiezender STVS behoorde ook tot een van de wensen alsook een ATV voor het vervoeren van vuil. Brunswijk hoorde het dorpshoofd aan en beloofde zich in te zullen zetten om de wensen te verwezenlijken. Samen met zijn team, waarvan deel uitmaakte Humphrey Dundas, directeur Directoraat Volkscommunicatie, werd de situatie geëvalueerd.

Er is gelijk ingespeeld op de behoeften van dat moment. De waarnemend president liet het dorp gelijk voorzien van een accu en brandstof voor een grasmaaimachine. Ook de jeugd had zijn aandacht. De schooljeugd werd voorzien van schoolpakketten. De dorpsbewoners stelden tevreden te zijn met de beloften en aanpak Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Donderskamp leggen problemen voor aan waarnemend president