zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners Dijkveld bezorgt over komst afvalbedrijf

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

De bewoners van Dijkveld staan versteld dat er een afvalbeheer- en milieudiensten bedrijf in hun woongebied komt aan de Sir Winston Churchillweg. Kersten Environmental Services NV (Kes), het nieuw op te starten bedrijf “Waste Management and Operational Services (WMOS)” probeert de mensen te overtuigen dat zij niets hoeven te vrezen.

 “Wij worden letterlijk van hier weggepest. Dit is een woongebied en jullie bedrijf hoort hier niet thuis. Er zijn zoveel andere plaatsen waar er geen mensen wonen. Waarom willen jullie speciaal hier komen.” De buurtbewoners, verenigd in “Leefbaar Dijkveld” protesteren vel hiertegen. Momenteel ondervindt men al last van bestaande bedrijven in de omgeving, waaronder Staatsolie.

Het bedrijf richt zich vooral op de opkomende olie- en gassector. Vertegenwoordigers van Kersten Environmental Services NV (Kes) die zich sterk maakt voor het nieuwe bedrijf Waste Management and Operational Services (WMOS), proberen het vertrouwen van de buurt te winnen, maar slagen niet daarin. Een vergadering gehouden op vrijdag jongstleden om de bewoners voor te houden dat er geen “red flags’ zijn, maar juist werkgelegenheid heeft niet veel resultaat gehad.

De onderzoeker Dunja Burkhardt en Gordon Voigt, business development manager van Kersten hebben het Trinidadiaanse Oil Mop Environmental Services Limited, met 30 jaar ervaring, waarmee Kersten dit afvalbedrijf samen wil opzetten, gepresenteerd  en garanderen success voor een ieder. Het bedrijf werkt volgens internationale standaarden, maar de bewoners hebben geen vertrouwen in de controle die Suriname kan uitoefenen op dit bedrijf en vragen om “een andere locatie te kiezen”.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Dijkveld bezorgt over komst afvalbedrijf