dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners dienen petitie in voor vrijkomen Hannaslust Kersten project

lees ook ...

JIT onthult paspoortvervalsingsschandaal

Recent heeft het Justitieel Interventie Team (JIT) een significante arrestatie verricht met betrekking tot vermeende paspoortvervalsing. Een 49-jarige man van Chinese afkomst is gearresteerd op verden...

De bewoners van het Hannaslust Kerstenproject hebben op dinsdag 18 april 2023 in een petitie aandacht gevraagd voor het terrein dat belast is door het Surinaams Postbedrijf Suriname (SURPOST), N.V van Kessel, A. Abdoelbasier, R. Changur, R. Plein, de Vereniging Openbare Onderwijzersbond (SOB). Deze verenigingen moeten hun royement in orde maken.

De SOB heeft hun royement al  afgehandeld. De petitionarissen vragen ook de kosten van het royement van R. Plein te betalen in het belang van de buurtbewoners. Van de andere verenigingen of personen, namelijk het Surinaams Postbedrijf Suriname (SURPOST), N.V van Kessel, A. Abdoelbasier en R. Changur, is er nog niets gehoord.

In de petitie wordt er verder gevraagd deze zaak betreffende de beslagleggingen van gronden nader te bestuderen in het parlement vanwege de volgende redenen: Na het afbetalen van hun huis kunnen bewoners geen eigenaar worden, vanwege de beslagleggingen die op de percelen rusten.

Gepensioneerden kunnen geen lening afsluiten bij de bank voor eventuele restauratie of verbouwing. De petitie is verder ondersteund door honderdachttien handtekeningen van de bewoners van het Hannaslust Kerstenproject. Na de overhandiging heeft parlements-voorzitter Bee beloofd alles in het werk te stellen om dit probleem tot het verleden te laten behoren.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners dienen petitie in voor vrijkomen Hannaslust Kersten project