donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bewoners Dalian-2 woningbouwproject Morgenstond ontberen nutsvoorzieningen

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

In het Dalian-2 woningbouwproject te Morgenstond moeten bewoners het doen zonder water en stroom. De mensen die in dit gebied wonen zijn radeloos, zegt een bezorgde bewoners Marshall Amatdanom. Hij is een van de eerste bewoners en zegt dat water en stroom fundamentele zaken zijn. Vanaf maart 2020 heeft hij zijn intrek genomen in de woning.

Hij heeft het huis toegewezen gekregen via de bank. Echter heeft hij de nodige documenten voor de woning nog niet gekregen. Amatdanom weet dan ook niet wie verantwoordelijk is voor het project. Ook heeft hij nog geen cent betaald voor het huis en zouden de stukken zijn ingeleverd bij de bank. Net als andere bewoners, ongeveer 60, weet hij niet waar hij aan toe is.

Op 17 maart 2018 werd het startsein gegeven voor bouw 400 huizen te Morgenstond. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft niet veel informatie over het project, omdat niet het ministerie ermee belast is. Volgens de minister waren er verschillende fondsen die apart van Sozavo, ook misschien met goede bedoelingen, huisvesting wilden realiseren. Hierdoor zou worden bijgedragen aan het oplossen van het tekort aan woningen in het land.

In Suriname is er een enorme behoefte aan huisvesting. Toch zijn er op Morgenstond een aantal woningen die er verlaten bij staan. Bovendien zijn de erven overwoekerd met hoog wied.

Eerder is er een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk, die heeft beloofd dat het goed komt. Hoewel Amatdanom het goed vindt dat de overheid verschillende gebieden die jaren zonder stroom zitten van elektriciteit voorziet, moeten mensen die zonder stroom zitten in Paramaribo niet vergeten worden. Er wordt uitgekeken naar het in orde maken van de nutsvoorzieningen, zegt Amatdanom.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Dalian-2 woningbouwproject Morgenstond ontberen nutsvoorzieningen