donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Coronie ontvangen voedselpakketten

lees ook ...

Assembleevoorzitter ontvangt conceptwet Kiesregeling van act...

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft vrijdag een conceptwet voor aanpassing van de Kiesregeling in ontvangst genomen van actievoerders. Bee heeft aangegeven dat de trekke...

In Coronie hebben behoeftige mensen een zak rijst van 25 kg, 1 liter olie, 1 kg suiker, 1 kg aardappelen, 1 kg uien, 1 pond knoflook, 1 grote blik sardien en nog andere hoognodige levensmiddelen gekregen. Deze pakketten zijn verdeeld door de ministers van Defensie, Krishna Mathoera en collega-minister, Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

In Coronie gaat het om 1100 pakketten die zullen worden verdeeld. Landelijk zullen 80.000 huishoudens van een pakket worden voorzien. Tegelijkertijd wordt er door de verschillende organen gekeken naar een structurele oplossing.

Vele gebieden in dit district zijn onder water gelopen als gevolg van aanhoudende regens. Ook de mensen die getroffen worden door de Covid-19-pandemie krijgen een steunpakket. Om de getroffen mensen tegemoet te komen is de regering vandaag in het kokosdistrict gestart met het uitdelen van steunpakketten.

Onder leiding van de coördinator van de landelijke voedselpakketten project van de overheid, Stanley Dijksteel, gaan de ministers huis aan huis om enkele pakketten uit te delen. De bestuursambtenaren en militairen van het Nationaal Leger assisteren de ministers daarbij.

Tijdens de launch van het project op het Coppenamepunt spraken de ministers de manschappen van het Nationaal Leger toe. Minister Mathoera zei, dat we met z’n allen in een moeilijke situatie verkeren. “We hebben een Covid-crisis, economische crises en het probleem rond wateroverlast. We gaan als Surinamers door een moeilijke tijd. Het is een zware taak, maar ik vertrouw erop dat jullie als getrainde militairen een goede job zullen doen”, hield de minister de manschappen voor.

Aan de samenleving zei de minister dat de regering niemand in de steek zal laten. “Als regering zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk hieruit te komen”, zei de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Coronie ontvangen voedselpakketten