donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Commewijne vragen regering ‘de eer aan zichzelf te houden’

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

Enkele bewoners uit Commewijne hebben op dinsdag 25 april jongstleden, een petitie aangeboden aan DNA lid Dew Sharman, waarin zij hun misnoegen kenbaar maken over de maatschappelijke problemen.

In de petitie zijn er in totaal tien punten opgesomd waarvoor er aandacht wordt gevraagd van de volksvertegenwoordiging. De benzine verhogingen, koersontwikkelingen en ongecontroleerde prijsverhogingen zijn enkele punten die zijn genoteerd.

‘Wij, de bewoners van het district Commewijne komen op voor onze rechten en eisen goed beleid en belofte naar verlichting om dit waar te maken, want de situatie is niet meer te verdragen. Het is een roep om een andere koers te bewandelen, zodat wij inderdaad een verlichting kunnen merken. De manier waarop het beleid er aan toe gaat, regering houdt de eer aan uzelf, want het volk kan niet meer’, luidt een passage uit de petitie die is voorgelezen door Jayantie Mohan.

Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Dew Sharman zei dat landelijk veel mensen het moeilijk hebben en armer zijn geworden. “Het zijn moeilijke situaties, het is allemaal begrijpelijk. We leven in de samenleving dus is niet iets dat we niet kennen. Ik ga u vragen om scherp te blijven, maar toch te blijven werken. Het zijn geen problemen die we overnight kunnen oplossen, maar uw stem is gehoord”, zei de waarnemend voorzitter Sharman. +

Sharman beloofde de petitie te delen met de regering en alle overige leden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Commewijne vragen regering 'de eer aan zichzelf te houden'