maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Cassipora vrezen voor hun veiligheid

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Bewoners van het inheemse dorp Cassipora in Para voelen zich in de steek gelaten door overheid, aangezien er geen maatregelen en of acties worden genomen om de veiligheid in het gebied te garanderen. De mensen zijn kortgeleden weer opgeschrikt door roofovervallen op de weg. Vandaar dat ze de indruk hebben dat hun geklaag aan dovemansoren is gezegd en zijn hierdoor teleurgesteld in de staat.

“We willen graag een controle post in de omgeving van Cassipora, want we voelen ons niet veilig en de mensen leven met vrees, maar helaas komt de overheid ons niet tegemoet”, zegt Muriel Fernandes, dorpshoofd van Cassipora.

De roofovervallen hebben impact op het leven en de economische activiteiten van de gemeenschap. Vanwege de onveilige situatie gaan de mensen niet meer of zelden jagen en vissen. Ook doen buitenlandse toeristen en dagjesmensen Blaka Watra, het recreatieoord van het dorp, niet meer of in veel mindere mate aan.

“De reserveringen worden afgezegd en door deze toestand verdienen we bijna geen geld”, zegt Fernandes. Daar bovenop is het telefoonbereik slecht in het gebied, waardoor de politie of andere veiligheidsautoriteiten niet direct via de telefoon te bereiken is. Hierdoor kan er niet kordaat opgetreden worden. De mensen zitten vaak in angst en met de handen in het haar tot de politie arriveert.

Onder andere goudzoekers maken gebruik van de weg, en zij zijn vaak het doelwit van criminelen. Verder zijn bestuurders bij slechte gedeeltes van weg genoodzaakt om hun vaart te verminderen en hierdoor krijgen de boeven de kans om de mensen te overvallen.

Het dorpshoofd van Cassipora heeft nu het plan opgevat om een eigen controlepost op te zetten nabij het dorp. De dorpelingen zullen de materialen aanschaffen om een wachtgebouw op te zetten. Fernandes streeft ernaar om personen die buitengewoon agent van politie zijn, daar te plaatsen waardoor ze rechtmatig de dienst verrichten.

Verder doet het dorpshoofd een beroep op bewoners om alert te zijn en mochten ze vreemde figuren en/of verdachte personen in of nabij het dorp zien, dit dan snel door te geven aan de dorpsleiding of de politie. Overigens is er een politiecontrole post te Redi Doti, maar die is relatief ver gelegen van Cassipora om spoedig in actie te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Cassipora vrezen voor hun veiligheid