donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4.8
(5)

Bewoners Brokopondo willen contant geld en geen voedselpakketten

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

De bewoners van dorpen in het district Brokopondo die onder water zijn gelopen willen contant geld en geen voedselpakketten. Dit is het standpunt van het Platform traditionele gezagsdragers, dat dinsdag duidelijk kenbaar is gemaakt aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee. Er is een petitie aan de parlementsvoorzitter overhandigd.

Bij de indiening was er voldoende ondersteuning van districtsbewoners. De getroffenen van de watersnoodramp hebben duidelijk hun misnoegen kenbaar gemaakt, omdat zij niet tevreden zijn over de manier waarop de regering met deze situatie omgaat.

Zij vragen in de petitie drastische verbetering van de woon-, leef-, leer- en inkomstenomstandigheden van de bewoners. De petitie werd voorgelezen door Dionne Diko, voorzitter Fiti Mao Ko A Wan. De bewoners vragen naar contant geld om te kunnen voorzien in de directe behoefte die als gevolg van de wateroverlast is ontstaan.

De petitionarissen hebben verder gevraagd om onmiddellijk een compensatiefonds op te richten met een minimale inleg van SRD 400 miljoen.

“Het opzetten van een crisisplan en het onmiddellijk laten instellen van een diepgaand, deskundig en onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de watersnoodramp in het district Brokopondo”, is een van de verlangens uit de petitie. De parlementsvoorzitter waardeert het dat de gemeenschap de tijd heeft genomen om de petitie in te dienen bij het huis van het volk.

“We gaan alles doen als volksvertegenwoordigers om ervoor te zorgen dat er met de snelste spoed een oplossing komt. We erkennen dat de nood hoog is en we beloven dat we ons werk zullen doen”, zegt Bee. De petitie is overhandigd door Henry Kaffe, voorzitter van het Platform van traditionele gezagdragers van Brokopondo.

Na het parlement is ook een petitie ingediend op het Kabinet van de President. Deze petitie is ontvangen door kabinetsdirecteur Adjay Moensi. Brokopondo staat al ongeveer drie maanden onder water. De gemeenschap is hierdoor veel kwijtgeraakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Brokopondo willen contant geld en geen voedselpakketten