vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Brokopondo bespreken problemen met vicepresident Brunswijk

lees ook ...

The president reveals a set of price-control measures

A set of steps being implemented to manage the currency rate were recently announced by President Chan Santokhi to the National Assembly. The restrictions will remain in effect until December 31, 2023...

Het ontbreken van schoon drinkwater, elektriciteit en internet in het district zijn enkele basiszaken die aan de orde zijn gekomen bij een bezoek van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan het district Brokopondo. Hij was vergezeld door de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport Gracia Emanuël en team. 

De regeringsfunctionarissen kunnen zich niet voorstellen dat in dit gebied de basisvoorzieningen niet aanwezig zijn en hebben beloofd deze zaken aan te zullen pakken. Delen van de ambtenarij gaven aan dat het ontbreken van de nodige apparatuur, slechte meubilair, vervoer, stagnerend werkt in de uitvoering van hun taken.

Een lid van de politie gaf aan dat de politie niet overal in het district aanwezig kan zijn, omdat zij niet over vervoer beschikt zowel over land als water. Het district bestaat uit 31 dorpen en 4 nederzettingen. De politie gaf aan op alle locaties zichtbaar te moeten zijn. Ook de slechte wegen maken het bezoeken van de gebieden niet makkelijk. Er is ook gesproken over de rechtspositie van diverse ambtenaren.

Het traditioneel gezag sprak vooral over zaken hun dorpen rakende. Er is ook gesproken over de potenties binnen het district. Verder is aangegeven dat het sportgebeuren het district op de kaart kan plaatsen. Tot de beleidsgebieden van het ministerie valt ook Sportzaken. In dit verband hebben sportleiders aangegeven sportmaterialen nodig te hebben en dat de sportaccommodaties en terreinen dringend een opschoning nodig hebben. Ook toerisme kwam aan de orde.

De minister stelde dat veel van de zaken meegenomen zijn in de begroting en dat eraan gewerkt wordt. Overige zaken zal zij bespreken met haar collega’s in de regeringsvergadering. Vp Brunswijk heeft aangegeven te zullen werken aan de verschillende vraagstukken. Hij is de gemeenschap van Brokopondo dankbaar voor de feedback.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Brokopondo bespreken problemen met vicepresident Brunswijk