woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bewoners Bernarddorp barricaderen Oost -West verbinding

lees ook ...

Presumably Dereliction of Duty

In the case of Chief Inspectors Raoul Hellings and Sergio Gentle, there is reasonable suspicion that they have committed serious neglect of duty or a serious criminal offence. The parliament was infor...

De Oost-Westverbinding werd gisteren gebarricadeerd door omwoners ter hoogte van Moengo. Zij protesteren omdat de EBS het elektriciteitsnetwerk van de wijk Bernharddorp in Moengo heeft afgesloten. De gemeenschap van Bernharddorp was voorheen aangesloten op het netwerk van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH-netwerk) waardoor zij niet hoefden te betalen voor stroom.

Afgelopen jaar heeft de regering EBS-aansluiting gebracht naar dat gebied. Afgesproken was dat men geleidelijk zou overstappen van het NH-netwerk naar het EBS-netwerk. Hiervoor zou men moeten betalen. Dc Olivia Domini van Marowijne zegt dat de EBS de afgelopen periode al twee keren is geweest om het netwerk af te sluiten, maar dat het door tussenkomst van haar niet is gebeurd.

DC Domini geeft aan dat de bewoners nog niet zo ver zijn om de overschakeling te doen naar het EBS-netwerk, omdat er hoge kosten bij komen, die niet een ieder in staat is te betalen. Zij betreurt het dat de EBS vandaag is overgegaan om het gebied af te sluiten van elektriciteit zonder het vooraf te melden.

Domini heeft contact opgenomen met EBS technisch directeur Marcel Eyndhoven, die heeft toegezegd om de afsluiting open te stellen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Bernarddorp barricaderen Oost -West verbinding