vrijdag 29 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(1)

Bewoners Apoera kunnen gratis naar de tandarts

lees ook ...

Sinopharm biedt steun aan gezondheidszorg Suriname: Santokhi...

Naast de inspanningen van de regering om de vele uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken, ontvangt Suriname ook steun vanuit het buitenland. Vandaag hebben vertegenwoordigers van Sinopharm Co....

Deze week kunnen bewoners uit het dorp Apoera gratis gebruikmaken van medische- en tandheelkundige diensten. De diensten zijn onderdeel van de operatie ‘Gran Mati’, een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger (NL). “Men kan hier terecht voor basisgezondheidszorg, oogmetingen en tandheelkundige zorg”, zegt kapitein Guno Welzijn. De medische operatie is maandag officieel gestart op OS Apoera. 

Deze operatie heeft dit jaar ook een internationaal karakter. Er zijn naast medische specialisten van het Nationaal Leger en andere gezondheidsinstellingen, ook drie Surinaamse tandartsen, één Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten aanwezig. Het Amerikaanse leger ondersteunt in de vorm van medicatie. Schoolgaanden van Apoera zullen ook 470 schoolpakketten ontvangen.

‘Gran Mati’ is een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Op deze manier vindt er ook informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van de verschillende landen. In eerste instantie zou de operatie een tweedelig karakter hebben, maar het technisch gedeelte wordt op een later tijdstip uitgevoerd.

Ook een school in het district Coronie zal worden gerenoveerd. Met ‘Gran Mati’ oftewel de grote vriend, komt het leger dichter bij het volk om te steunen en aan te pakken waar nodig. Op deze manier wordt geprobeerd om in het gebied een stukje ontwikkeling te brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewoners Apoera kunnen gratis naar de tandarts