zondag 8 september 2024
26 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Bewijs dat de drugshandel floreert onder Mennonieten

lees ook ...

Siegfried Jalink Fund stelt SRD 1 miljoen beschikbaar voor o...

Het Siegfried Jalink Fund for Education heeft SRD 1 miljoen beschikbaar gesteld voor landelijke schoolondersteuningsprojecten in Suriname. Het fonds, dat is opgezet door de internationaal opererende o...

Dit artikel kwam in 2014 uit in MAILONLINE en laat wederom zien dat de doopsgezinde Mennonieten en drugshandel vredig naast elkaar bestaan en heel vaak ook samen gaan. Hieronder het artikel.

“Canadese doopsgezinde boeren met eeuwenoude banden met Mexico zijn door drugsagentschappen geïdentificeerd als de nieuwste dreiging om kartelcocaïne ten noorden van de grens te brengen. Recente zaken brachten het probleem aan het licht, waaronder het proces tegen boer Jacob Fehr, die vorige week zeven jaar cel voor het smokkelen van cocaïne van Chihuahua, Mexico naar Calgary in een auto samen met zijn vrouw en vier dochters.

De doopsgezinde gemeenschappen van Canada begonnen in 1900 naar Mexico te migreren, met name de noordelijke staat Chihuahua, nadat ze waren gelokt door subsidies van de Mexicaanse overheid om de landbouwproductie te verhogen en meer clementie te krijgen ten opzichte van kinderarbeid.

De Autoriteit voor drugshandhaving maakte zich zorgen over de dreiging van sommige Canadese doopsgezinde boeren, die een eeuwenoude band hebben met Mexico, die karteldrugs over de grenzen smokkelen. Canadese en Amerikaanse autoriteiten maken zich zorgen over een drugssmokkelroute die is ontstaan tussen Chihuahua in het noorden van Mexico en de provincie Alberta in Canada.

Administration-agent Jim Schrant van de autoriteit voor Drugshandhaving vertelde CBC: ‘Vanwege het lucratieve karakter van de drugshandel, en om ervoor te zorgen dat mensen op tijd betalen en om ervoor te zorgen dat mensen hun vertrouwen niet wordt verraden, is het een zeer gewelddadige onderneming.’

De heer Schrant voegde daaraan toe dat het slechts een paar leden van de doopsgezinde gemeenschap waren die banden hadden met de gewelddadige kartels, maar geloofde dat sommigen van hen gedurende vele decennia met de bendes begonnen te werken. Hij wees erop dat de handel in cocaïne naar Canada uiterst lucratief is – omdat het product duurder wordt met het aantal grenzen waarover het moet worden gesmokkeld.

Grens met de VSA in Alberta, Canada waar er veel drugs langsgaat

In de afgelopen jaren zijn doopsgezinde bevolkingsgroepen teruggekeerd naar Canada, verdreven uit de Mexicaanse regio door extreem geweld en economische ontberingen.

Jacob Fehr, 38, werd in januari 2011 gearresteerd nadat hij was betrapt op het smokkelen van meer dan 4 pond cocaïne over de grens.

De getrouwde vader van vier kinderen, getuigde dat kartels zijn familie bedreigden nadat hij bij hen betrokken raakte toen hij in 2007 van Mexico naar Peace River verhuisde. Fehr vertelde de autoriteiten dat hij het kartelgeld verschuldigd was.

Zeven mensen werden in 2013 aangeklaagd nadat Amerikaanse functionarissen duizenden kilo’s cocaïne hadden gevonden in de buurt van Grassy Lake, een doopsgezind bolwerk in Alberta.

Dit alles geeft weer hoe erg de drugkartels de Mennonieten gemeenschappen hebben geïnfiltreerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBewijs dat de drugshandel floreert onder Mennonieten